9 lucruri NEBĂNUITE care se petrec în corpul tău atunci când dormi

Distribuie

Somnul, un cuvânt atât de liniștit, care te îndeamnă la relaxare. Totuși, în timpul somnului, se petrec o mulțime de procese, de care nu suntem conștienți. Află mai jos care sunt acestea:

1. Temperatura corpului scade. Cea mai joasă temperatură este cea din jurul orei 2:30.

2. Scazi în greutate. În timpul nopții pierzi apă, prin respirație, lucru care se petrece și ziua, însă prin alimentație reușim să echilibrăm nivelul de hidratare.

3. Crești în înălțime. Discurile dintre vertebre se relaxează, mărindu-și dimensiunea după ce au fost presate pe tot parcursul zilei.

4. Tensiunea arterială și ritmul cardiac scad. Atunci când ne odihnim, corpul nu mai are nevoie de o cantitate atât de mare de sânge, motiv pentru care inima pompează mai încet.

5. Mușchii sunt temporar paralizați. Acest lucru ne împiedică să ne comportăm în funcție de ceea ce visăm, deci este un tip de paralizie pe care este bine că-l avem.

6. Ochii se mișcă. Specialiștii nu cunosc încă motivul pentru care se întâmplă.

7. Devii excitată. Nu este doar cazul bărbaților, ci și femeile pot experimenta acest lucru. Procesul este legat de nivelul de oxigen care ajunge în creier

8. Ai șanse mai mari să experimentezi flatulațiile. Mușchii sfincterului anal se relaxează în timpul somnului. Nu vă îngrijorați însă, simțul mirosului este diminuat pe parcursul nopții (de aceea s-au inventat alarmele de incendiu).

9. Producția de colagen crește în perioada nopții. Utilizează creme cu conținut de retinol pentru a spori producția de colagen.

euforia.tv.


Distribuie
..