6 lucruri pe care nu trebuie să le ții în baie

Distribuie

Lista obiectelor care nu ar trebui ținute în baie este destul de lungă. Umezeala, aburul sau mirosurile specifice acestei încăperi provoacă pagube greu de reparat unor lucruri mai delicate, de care ai nevoie, poate, zi de zi.

1. Cosmeticele

Se recomandă ca majoritatea cosmeticelor să fie păstrate la temperatura camerei. Oja, fardurile de pleoape, fardul de obra, fondul de ten și chiar mascara se păstrează mult mai bine într-un spațiu bine aerisit și răcoros. Dacă le ții în baie, se vor deteriora mult mai repede din cauza schimbărilor bruște de temperatură și a aburului fierbinte.

2. Medicamentele

Știm că multe dintre voi ați instalat un dulăpior pentru medicamente în baie, dar este ultimul loc în care trebuie să le depozitezi. Toate pastilele, unguentele și soluțiile medicinale trebuie păstrate la o temperatură constantă, iar căldura și umezeala din baie le schimbă proprietățile.

3. Electronicele

Cântarul electronic sau radioul nu au ce căuta în baie. Și nici telefonul inteligent, chiar dacă îți place să asculți muzică sau să navighezi pe net în timp ce te relaxezi cu o baie fierbinte. Aburii vor distruge orice aparat electronic de mare finețe.

4. Rezervele aparatelor de ras

Păstrează lamele de ras sau rezervele aparatelor de ras în afara băii. Din cauza umezelii, se toceasc înainte de a le folosi.

5. Bijuteriile

Poate că te-ai obișnuit să îți dai jos inelele și cerceii în baie, chiar înainte de a intra la duș, dar nu le uita acolo. Umezeala le răpește strălucirea, iar căldura poate deteriora lipiciul cu care au fost fixate pietrele prețioase. Perlele au cel mai mult de suferit, dacă sunt ținute în baie.

6. Prosoapele umede

Scoate la uscat prosoapele după ce le-ai folosit, mai ales dacă baia ta nu este prea bine aerisită. Prosoapele umede favorizează apariția mucegaiului și încep să miroasă greu în câteva zile.

libertateapentrufemei.ro


Distribuie
..