6 lucruri pe care le poți face cu pliculețele de ceai folosite

Distribuie

Pliculețele de ceai pot fi refolosite în numeroase moduri istețe și care îți economisesc câțiva bănuți. Cu siguranță îți vor fi de folos trucurile următoare:

Deodorizant pentru pantofi

După ce ai folosit pliculețele de ceai, lasă-le la uscat într-un loc aerisit (nu vrei să mucegăiască). După ce s-au uscat le poți pune în pantofi – câte un pliculeț în fiecare – ca să elimine mirosurile neplăcute. Ceaiul negru sau cel roșu fac acest lucru destul de bine. Le poți pune în special în pantofii de sport, în care transpiri mai mult, ori în cei pe care îi porți cel mai des.

Înmoaie mâncarea întărită pe vase cu pliculețe de ceai

Știi cât de greu este să îndepărtezi mâncarea întărită pe vase, odată ce ai lăsat-o prea mult să stea, nu-i așa? Un truc folositor este să pui vasele la înmuiat o oră, în apă călduță și cu 2-3 pliculețe de ceai folosite (în funcție de cât de multe sunt). Ceaiul va grăbi procesul de înmuiere a grăsimilor și mâncării întărite, apoi le poți spăla mai ușor.

Elimină mirosurile neplăcute din frigider cu pliculețe de ceai folosite

O altă metodă eficientă să scapi de mirosurile urâte din frigider este să pui într-un castron sau o caserolă de plastic câteva pliculețe de ceai folosite. Lasă-le în frigider peste noapte, iar ziua următoare frigiderul nu va mai mirosi urât. De asemenea, nu uita să-l și cureți în mod regulat, iar când ai preparate cu miros puternic, acoperă-le cu folie de plastic sau cu capacul recipientului în care le depozitezi.

Pliculețele de ceai pot calma iritațiile pielii

Arsurile ușoare, înțepăturile de insecte sau vânătăile pot fi tratate ușor și rapid cu ajutorul unui pliculeț de ceai folosit. Umezește-l un pic, răcește-l, apoi pune-l pe zona afectată pentru câteva minute. Pielea se va calma și vei scăpa de usturimi sau durere.

Scapi de pungile de sub ochi cu pliculețe de ceai

Cu siguranță ai avut și tu dimineți când te-ai trezit mai obosită decât te-ai culcat, nu-i așa? Cu ochii umflați și încercănați… Ei bine, cu două pliculețe de ceai negru folosite poți scăpa de această problemă. Când te trezești umezește-le, lasă-le câteva minute la rece, în frigider, apoi ține-le imediat sub ochi, peste cearcăne, pentru 5 minute. La final vei arăta mai odihnită!

Ții departe insectele cu pliculețe de ceai folosite

Insectelor nu le place ceaiul de mentă sau de eucalipt. Așa că dacă bei un ceai de mentă, pune la uscat pliculețele folosite, apoi plasează-le în locuri unde știi că se mai strâng insectele. Vei scăpa de micii invadatori rapid. Înlocuiește pliculețele de ceai săptămânal.

avantaje.ro.


Distribuie
..