5 GREŞELI pe care le faci în fiecare dimineaţă

Distribuie

Ştiai că până la ora 10 poţi face o sumedenie de greşeli care privesc direct sănătatea ta?

Ai putea să-ţi începi dimineaţa mult mai bine dacă ai renunţa la unele dintre obiceiurile nesănătoase. Iată care sunt acele lucruri pe care nu ar trebui să le faci de dimineaţă.

Să te dai jos din pat imediat după ce ai deschis ochii. În primul rând, ai putea să ameţeşti dacă te ridici brusc. Apoi, atunci când sari literalmente din pat, muşchii spatelui sunt încă relaxaţi după noaptea de somn, aşa că poţi uşor să te loveşti sau să-ţi provoci dureri de spate. Încearcă asta: înainte să te dai jos din pat, adu-ţi genunchii la piept şi repiră adânc: vei regla circulaţia şi pentru partea superioară a corpului şi îţi vei „încălzi“ puţin şi muşchii spatelui şi ai picioarelor.

A doua greşeală: să ţii draperiile sau jaluzele trase cât timp te pregăteşti să pleci la birou. De ce? Ca să te acomodezi cu lumina de afară, ca să te trezeşti bine-dispusă ai nevoie de razele soarelui. Aşadar, trage jaluzelele imediat ce te-ai dat jos din pat.

Păstrezi lucrurile care te binedispun pentru după-amiază. Cum ar fi: nu-ţi savurezi cafeaua şi biscuitele cu ciocolată pe îndelete, nu te uiţi la site-ul tău favorit, nu o suni pe prietena ta cea mai bună. Total greşit! În primul rând, micul dejun este esenţial pentru buna funcţionare a metabolismului tău. În al doilea rând, nu vrei să începi dimineaţa gândindu-te la problemele care te aşteaptă la birou sau la şedinţele interminabile. Aşa că, de ce să nu te uiţi la un site cu reduceri la cele mai simpatice rochii , de ce să nu citeşti 2-3 pagini dintr-o carte minunată şi de ce să nu-ţi suni prietena cea mai bună să stai 5 minute la poveşti câtă vreme eşti blocată în trafic, la semafor?! Te vei încărca de energie pozitivă instant.

A patra greşeală: pui ceasul să sune la 6:47, când de fapt tu ai vrea să te trezeşti la 7. Nu mai fă asta! Dacă vei pune, în mod repetat, ceasul pe trezire repetată, vei dormi agitat în reprize scurte şi organismul tău va fi stresat chiar înainte să ajungi la duş. Mai bine pui ceasul să sune direct la ora 7 şi te dai jos din pat uşor.

Greşeala numărul 5: nici bine nu te-ai dat jos din pat, că te şi apuci de făcut exerciţii fizice. Mai bine încearcă să faci un duş călduţ, apoi să bei o gură de cafea şi să mănânci ceva uşor (o banană e perfectă!), apoi te poţi îndrepta către sala de gym sau către parc pentru alergarea matinală. De ce? Ai nevoie de energie şi organismul tău are nevoie de câteva minute să treacă de la modul „sleep“ la cel super-energetic.

glamourmagazine.ro


Distribuie
..