3 obiceiuri la care TREBUIE să renunți dimineața

Distribuie

Atâtea lucruri ne pot strica dimineața: un blocaj rutier exact pe drumul nostru către muncă sau să ne dăm, brusc, seama că ne-am uitat umbrela acasă tocmai atunci când începe ploaia. Unele lucruri nu pot fi prevăzute, dar există mici obiceiuri de dimineață care ne pot face să pornim cu stângul. Așa că ajută-te să ai cea mai bună dimineață scăpând de aceste lucruri care, fără să ne dăm seama, transformă o zi bună într-una proastă.

1. Îți bei cafeaua prea devreme

Există cu adevărat un moment nepotrivit pentru a bea cafea? Da. Nivelul de energie e crescut în mod natural atunci când ne trezim, așa că să bem cafea imediat ne poate provoca un exces de energie care să ne facă să tremurăm, susține Steven Miller, un doctorand și neurocercetător la Uniformed Services University of Health Sciences din Maryland. Te vei bucura cu adevărat de tot efectul benefic al cafelei dacă o bei la aproximativ o oră după ce te trezești, scrie fabuloase.ro.

2. Micul dejun e prea frugal

Câteva fructe de pădure amestecate cu iaurt pot suna ca cea mai sănătoasă alternativă pentru un mic dejun, dar te vor face ca după amiaza să mănânci fără să te mai poți opri. Nu doar că un iaurt amestecat cu fructe de pădure nu reprezintă o cantitate suficientă pentru un mic dejun sănătos, dar acestei mese îi lipsesc anumiți nutrienți care sunt importanți pentru a simți sațietate până la ora prânzului, spune expertul nutriționist Michelle Davenport.

Un mic dejun sănătos și consistent ar trebui să îndeplinească următoarele condiții: să conțină aproximativ 15 grame de proteine, 2,5 grame de fibre, carbohidrați complecși și câteva grăsimi sănătoase, spune Davenport. Un mic dejun care să le conțină pe toate nu poate avea mai puțin de 450 de calorii, e imposibil să aibă mai puține, spune expertul, așa că e bine să te asiguri că faci cea mai bună alegere în privința micului tău dejun.

3. Îți verifici emailul la prima oră

Acesta e unul dintre cele mai proaste obiceiuri pe care le-ai putea avea și unul la care trebuie să renunți cât mai repede. Dacă îți verifici mailul în secunda în care ai deschis ochii, acest gest simplu te predispune la stres pentru întreaga zi, susțin specialiștii. Ce ar trebui să faci? Cel mai bine, în loc să te preocupi de muncă imediat cum te trezești, ai putea face câteva exerciții fizice, ai putea să bei un ceai sau ai putea să vorbești cu colega de apartament sau cu iubitul tău. Asta te va ajuta să îți crești productivitatea și creativitatea, care te vor ajuta, la muncă, mult mai mult decât ar face-o faptul că citești imediat cum te trezești emailurile de la șeful tău.


Distribuie
..