15 mai – Ziua Internaţională a Familiei! Iată cum să petreci această zi împreună cu cei dragi

Distribuie

În 1993, calendarul Organizaţiei Naţiunilor Unite a stabilit ca în fiecare an, pe 15 mai să sărbătorim Ziua Familiei. Este o sărbătoare internaţională, care poate fi sărbătorită în diferite modalităţi, dar împreună cu familia.

Familia este cea care ne protejează şi ne învaţă cum să procedăm în anumite situaţii, este cea care ne educă şi ne ajută să ne adaptăm la mediul în care locuim. În familie învăţăm să ne comportăm, cum să răspundem provocărilor, cum să aplanăm un coflict şi ce trebuie să facem pentru a fi fericiţi.

Specialiştii afirmă că timpul petrecut bine în familie nu se compară cu nimic. Emoţiile pozitive şi susţinerea morală au un efect surprinzător aupra sănătăţii.

Pentru a sărbători în cel mai plăcut mod, vă propunem câteva sfaturi de a petrece această zi frumoasă împreună cu familia.

Primul lucru pe care-l puteţi face e să ieşiţi împreună în oraş! Da, dacă nu aţi mai ieşit împreună cu familia, astăzi aveţi un motiv în plus să faceţi acest lucru. Ce-ar fi să profitaţi şi să evadaţi de rutina casnică? Fie că mergeţi la pizza, la un suc sau la altceva, important e să faceţi un lucru pe care nu l-aţi mai făcut.

Dacă în familiile voastre sunt şi copilaşi, desenele, creaturile pe care le fac ei, puneţi-le într-o ramă şi peste ani vă veţi aminti cu mare drag de această zi. Dacă aveţi unele emoţii, gânduri faţă de familie, scrieţi-le într-un răvaş şi puneţi-le într-un locuşor pe care doar voi să-l ştiţi. La anul, cu siguranţă veţi rămâne plăcut surpinşi când veţi reciti rândurile.

În această zi, aveţi un motiv în plus să creaţi un album de familie. Ce-ar fi să faceţi poze şi să le puneţi în fiecare an în acest album? La sigur veţi avea o colecţie impresionantă.

Încercaţi să vă bucuraţi de lucrurile mărunte, începând chiar de la această zi Internaţională a Familiei. Nu trebuie nimeni să arate un act scris prin care să înţelegeţi că familia este cea mai importantă. În sânul familiei veţi putea găsi valorile care vă leagă şi sentimentele care vă domină.

Voi cum v-aţi gândit să petreceţi această zi?


Distribuie
..