10 lucruri pe care TREBUIE să le faci în fiecare zi înainte de 10 dimineața

Distribuie

Nu trebuie să fii o persoană matinală pentru a-ți da seama de importanța ritualurilor de dimineață. Cei mai mulți dintre noi amână ce au de făcut și tind să piardă timp prețios în prima parte a zilei. Tu poți alege să-ți începi ziua așa cum trebuie, cu un plan. Iată cum îți poți spori șansele de a te simți bine și a deveni mai productiv!

1. Meditează!
Meditația sau chiar niște simple exerciții de respirație te pot ajuta să începi ziua cu un sentiment de calm. În loc să îți verifici mesajele de pe telefon și mail-urile din prima clipă, alege să îți iei câteva minute în care să experimentezi efectiv liniștea. Există multe activități de-a lungul unei zile care te storc de energie, așa că e bine să începi într-o notă mai liniștită. Acest lucru va stabili tonul pentru ziua care te așteaptă și va contribui la creșterea concentrării, energiei și optimismului.

2. Mulțumește pentru ceea ce ai!
E o rugăciune suficientă pentru cei care nu obișnuiesc să se roage. Îți poți începe ziua reflectând asupra lucrurilor pentru care ești recunoscător. Această practică va crește gradul de conștientizare asupra recunoștinței pe tot parcursul zilei și te va face mai puternic atunci când apar probleme.

3. Setează-ți intențiile zilnice!
În liniștea dimineții, fixează-ți 3 obiective pe care vrei să le atingi în următoarele 24 de ore. Dacă vei face o planificare corepunzătoare, ai mai multe șanse să te simți productiv înainte de a te întoarce în pat.

4. Stabilește-ți un program!
Dacă te gândești la asta încă din primele minute ale dimineții, va fi mai probabil să ajungi în toate locurile în care îți propui, ba chiar vei putea face economie de timp, punând la punct un traseu.

5. Hidratează-te!
Corpul tău se trezește deshidratat, de aceea este bine să bei apă de dimineață. Se spune că e bine să bei chiar jumătate din aportul zilnic de apă încă de la primele ore. Îți vei curăța organismul de toxine și te vei simți mai puțin înfometat pe parcursul zilei.

6. Fă niște exerciții de stretching!
Orice om se trezește puțin rigid. Nu este ușor să incluzi exerciții fizice în rutina de dimineață, însă dacă o faci, îți poți crește flexibilitatea, îmbunătăți circulația și postura și reduce stresul din timpul zilei.

7. Ascultă muzică!
Începe ziua cu melodii optimiste și distractive și nu numai că te vei trezi mai ușor, dar te vei și umple de energie pozitivă. Muzica îmbunătățește starea de spirit, duce la creșterea motivației și a performanței și nu în ultimul rând, te ajută să ai un somn mai odihnitor.

8. Zâmbește!
Fă acest lucru în oglindă, în timp ce te speli pe dinți. 😛 Zâmbetul va avea un efect pozitiv asupra atitudinii generale, chiar și atunci când este puțin forțat. Acesta te face să pari mai abordabil și de încredere, așa că e bine să îl exersezi cu fiecare ocazie. De asemenea, oamenii care zâmbesc mult sunt percepuți ca fiind buni lideri.

9. Fă curățenie după tine!
Viața te ține ocupat, iar rutina de dimineață poate fi ușor grăbită. E foarte tentant să îți lași hainele pe podea atunci când alegi cu ce să te îmbraci sau resturile de mâncare în chiuvetă după ce iei masa. Dar încearcă să nu lași mizerie și dezordine în urma ta. Îți vei permite să te relaxezi pe deplin la întoarcerea acasă și vei avea mai mult potențial productiv în ziua respectivă.

10. Rezolvă cea mai grea sarcină prima!
Deși ți-ar fi mai ușor să rezolvi lucrurile simple de pe listă la primele ore ale zilei, rezolvarea celei mai grele sarcini te va determina să ai o zi mai productivă și să fii mai liniștit. În același timp, te obișnuiești să nu amâni lucrurile care îți plac mai puțin.

libertatea.ro.


Distribuie
..