10 lucruri de EVITAT înainte de NUNTĂ

Distribuie

În plin sezon al nunţilor, majoritatea mireselor se gândesc la pregătirile pe care trebuie să le facă pentru a arăta cât mai bine în ziua cea mare: sunt mai preocupate de îngrijirea lor, fac tot felul de exerciţii fizice pentru a fi în formă, încearcă diferite măşti pentru a avea tenul perfect. Însă la fel de importante sunt şi lucrurile care NU trebuie să le facă, astfel încât să nu compromită această zi atât de importantă.

1. O nouă culoare de păr

Stiliştii te sfătuiesc să nu îţi schimbi culoarea părului cu o săptămână înainte de nuntă. Indiferent de cât de priceput este hair-stylistul tău, nu ştii niciodată care va fi rezultatul sau dacă noua culoare ţi se va potrivi. Dacă totuşi ai făcut această greşeală şi nu eşti mulţumită de rezultat, poţi să îl revopseşti imediat, atâta timp cât nu a fost folosită o cantitate mare de decolorant.

2. O tunsoare nouă

Cu cât se apropie ziua cea mare, cu atât eşti mai stresată şi iei decizii sub presiune. De aceea, deciziile privind coafura trebuie luate din timp, cât eşti încă relaxată. Este bine ca proba să fie făcută cu aproximativ trei luni înainte şi este indicat să nu modifici foarte mult coafura pe parcursul acestui interval. O nouă tunsoare va modifica structura firului de păr şi părul tău nu va mai sta aşa cum îţi doreşti în ziua cea mare. Însă poţi să îţi tunzi foarte puţin vârfurile cu o lună înainte de nuntă şi să îl menţii cât mai hidratat, astfel încât să nu fie nevoie de o nouă intervenţie.

3. Alcoolul

Băuturile alcoolice au un aport caloric foarte mare, aşa că este indicat să renunţi la ele cu mai mult de o săptămână înainte de nuntă dacă vrei să fii în formă. Ca efect imediat, alcoolul îţi poate provoca balonare, întrucât încetineşte sistemul digestiv. Nu ar trebui să exegerezi cu alcoolul nici în ziua nunţii – acesta dilată vasele de sânge, ceea ce duce la roşeaţă. Nu ne-am dori să ne compromitem pozele din ziua cea mare.

4. Exerciţii fizice noi

Nu este momentul să încerci lucruri noi când vine vorba de exerciţiile fizice – este suficient să te ţii de vechea rutină. Muşchii întinşi necesită săptămâni pentru vindecare şi nu ar fi deloc simpatic să nu poţi dansa la propria nuntă din cauza durerii. Dacă îţi doreşti să scapi de câteva kilograme pentru ca acea rochie perfectă să-ţi vină ca turnată, cel mai bine ar fi să te apuci de exerciţii înainte de a-ţi cumpăra rochia. Dacă sportul te relaxează şi crezi că ai nevoie să faci puţină mişcare înainte de nuntă, cea mai bună alegere este să faci o plimbare sau o alergare uşoară prin parc.

5. Un machiaj diferit

De multe ori, miresele se panichează în ziua nunţii şi simt că ceva trebuie modificat în machiajul lor. Ca să eviţi un machiaj care nu te avantajează tocmai în cea mai importantă zi, sfatul nostrum este să-i ceri make-up artistului să încerce cât mai multe tipuri de machiaj la probă. Chiar dacă prima propunere a make-up artistului ţi se va părea perfectă, cere-i să îţi realizeze şi altceva. Astfel vei fi sigură că ai ales cel mai potrivit machiaj. De asemena, asigură-te că make-up artistul ştie totul despre machiajul HD, astfel încât să arăţi bine în orice condiţii de lumină, dar şi în fotografii sau filmări.

Un alt sfat pentru ca machiajul tău să fie impecabil este pregătirea tenului. Atâta timp cât respecţi cu stricteţe cei trei paşi esenţiali (demachiere, tonifiere, hidratare), nimic nu poate să meargă rău.

6. O dietă dezechilibrată

Ai nevoie de multă energie pentru a rezolva toate problemele legate de nuntă şi pentru a depăşi stresul. De aceea, principalul tău aliat sunt caloriile. Este momentul cel mai nepotrivit să îţi neglijezi rutina alimentară. În săptămâna înainte de nuntă, ar trebui să mănânci foarte bine şi să ai o dietă echilibrată, concentrându-te mult pe legume şi fructe şi să nu uiţi să bei cât mai multă apă.

7. Peeling-uri şi microdermabraziuni

Peeling-urile chimice şi sesiunile de microdermabraziune promit o piele netedă şi catifelată pe termen lung, dar categoric nu sunt de încercat cu o săptămână înainte de nuntă. Întrucât sunt procedee destul de dure, nu ştii cum va reacţiona tenul tău: pot apărea iritaţii, roşeaţă sau descuamări ale pielii, ceea ce va dăuna machiajului tău. Chiar dacă make-up artistul va reuşi să mascheze toate aceste probleme, machiajul nu va face altceva decât să înrăutăţească problema şi te poţi confrunta cu grave probleme ale tenului după aceea. Cel mai bine este să te rezumi la un scrub delicat, care va îndepărta celulele moarte şi îţi va lăsa tenul neted pentru câteva zile.

8. Produse noi de îngrijire a pielii

Nu îţi schimba rutina de îngrijire a pielii înainte de nuntă. Un produs nou îţi poate provoca o reacţie alergică, îţi poate usca tenul sau provoca un exces de sebum şi o serie de alte efecte care necesită timp pentru a fi remediate. Dacă totuşi intenţionezi să îţi schimbi produsele cu orice preţ, cel mai bine ar fi să o faci cu câteva luni înainte de nuntă şi să ceri sfatul dermatologului tău, astfel încăt să ştii sigur că nu îţi vor dăuna.

9. Nopţi pierdute

Privarea corpului de somn poate avea efecte dezastruoase şi nu îţi doreşti aşa ceva înainte de nuntă. De la dereglări ale sistemului digestiv, care te pot predispune la îngrăşare, până la dereglări ale sistemului imunitar, care îţi fac organismul vulnerabil la infecţii virale. Un număr potrivit de ore de somn are numeroase beneficii pe care nu ar trebui să le ignorăm: îmbunătăţeşte aspectul tenului, al ridurilor, te scapă de cearcăne şi te face mai calmă şi mai fericită.

10. Cofeină în exces

Să ne bazăm pe băuturile care conţin cofeină pentru a avea energie nu este cea mai bună idee. Cofeina este un stimulant, dar şi un iritant pentru sistemul nervos, din acest motiv nivelul de stress va creşte, lucru de care chiar nu ai nevoie în aceste momente. Mai mult decât atât, cofeina poate avea efecte negative şi asupra aspectului tău fizic: dezhidratează şi poate cauza cearcăne. Nu este nevoie să renunţi de tot la cofeină, dar ai grijă să nu exegerezi.

glamour.ro.


Distribuie
..