Vrei să te desparţi? Cum să o faci fără să-l jigneşti

Distribuie

Din păcate există momente în relaţii când înţelegerea şi căldura nu-şi mai fac prezenţa şi unica scăpare este o eventuală desparţire. Chiar dacă nu îţi face plăcere să îţi vezi iubitul supărat, nu trebuie să alegi niciodată calea cea mai simplă. În niciun caz nu trebuie să-i laşi un SMS de despărţire sau, şi mai rău, să-i scrii un mesaj pe peretele de pe Facebook. Zumi.md îţi spune câteva modalităţi corecte de despărţire.

Bineînţeles să ai o relaţie ideală  nu este atât de uşor cu atat mai puţin că a-I pune capăt poate fi uşor, nici măcar pentru cel care îşi doreşte acest lucru şi ia primul atitudine. Trebuie să alegi o modalitate în care să-l respecţi şi să nu-l faci să te urască.

Dă-i papucii în mod direct

Vorbeşte-i cât se poate de direct, între patru ochi, astfel încât să te înţeleagă perfect şi să îşi dea seama despre motivele care te-au determinat să optezi pentru ruperea relaţiei. Din respect pentru tot ce a fost frumos, merită să-i acorzi destul timp pentru discuţie.

Nu-i da de ştire  prin SMS sau E-mail

El trebuie sa înţeleagă motivele pentru care o faci, în acelaşi timp trebuie să va rezolvaţi cel puţin o parte din aceste probleme. Reţelele de socializare  sau mesajele scurte nu sunt un modalitate pentru a discuta şi rezolva probleme.

 Alege un mediu intim, privat

Atunci când îl anunţi că vrei să pui punct relaţiei, îl pui într-o postura vulnerabilă. Dacă alegi sp o faci într-un loc public, nu vei reuşi decât să-l faci să se ruşineze, să se închida în sine şi să te urască. O discuţie devine astfel monologul tău, iar problemele rămân în aer.

Fii sinceră

Acum e momentul să-ţi etalezi toate nemuţumirile şi frustrările. După ce te-ai despărţit nu o mai poţi face. Aşa că ai acum ocazia să îi spui tot ce nu ţi-a plăcut, tot ce a facut greşit, cum te simţi, de ce te simţi asa şi de ce vrei să pui capăt relaţiei. De asemenea, nu încerca să fugi de subiect. Minciuna nu e de bun augur nici măcar în asemenea situaţii. Adevărul doare, dar în acelaşi timp îl va ajuta şi pe el şi pe tine în acelaşi timp.

Ascultă-l atent

Cu sguranţă că şi el va avea câte ceva de spus după ce i-ai dat vestea proastă.  Te sfătul să-l asculţi şi să-l laşi să-şi exprime  nemulţumirile, sentimentele şi trăirile.

Nu declanşa o ceartă

O desparţire trebuie să fie fără certuri prin intermediul unei discuţii în care amandoi să participe. Dacă te simţi sigură în ceea ce vrei să faci, nu e niciun motiv de ceartă. Daca el nu se poate abţine, dă-i impresia că vrei să pleci şi lasă-l să înţeleagă că te vei întoarce când va fi capabil de o discuţie civilizată.


Distribuie
..