Un STUDIU care te va interesa! Ce REGRETĂ bărbaţii şi femeile referitor la SEX

Distribuie

Un studiu realizat recent de cercetătorii americani evidențiază diferențele dintre bărbați și femei cu privire la regretele legate de viața lor sexuală. Cercetătorii de la Universitatea Texas împreună cu cei de la Universitatea California au realizat acest studiu pentru a arăta că sentimentul de regret face parte din procesul evolutiv atunci când vine vorba despre relațiile sexuale.

„Pentru bărbaţi, de-a lungul istoriei evolutive, fiecare şansă pierdută de a face sex cu o nouă parteneră reprezintă potenţial o oportunitate pierdută de a se reproduce – o pierdere costisitoare din perspectiva evolutivă”, explică profesorul de psihologie socială Martie Haselton, implicat în studiul respectiv.

În urma studiului, cercetătorii au ajuns la concluzia că bărbații regretă cel mai mult că „au fost prea timizi pentru a intra în vorbă cu o posibilă parteneră, că nu au fost mai aventuroși din punct de vedere sexual atunci când erau tineri și că nu au fost mai aventuroși din punct de vedere sexual atunci când erau celibatari„, scrie evz.ro.

De partea celalaltă, principalele regrete ale femeilor se referă la faptul că „și-au pierdut virginitatea cu un partener nepotrivit, că și-au înşelat partenerul și că că au făcut sex prea repede după începerea unei relaţii”.

Consecinţele sexului ocazional erau mult mai mari pentru femei decât pentru bărbaţi şi acest fapt a generat probabil o serie de reacţii emoţionale asociate legăturilor sexuale care există şi în zilele noastre„, consideră Martie Haselton.

Nu în ultimul rând, mai multe femei decât bărbaţi au indicat drept cel mai mare regret al lor „faptul că au făcut sex cu un partener neatractiv”. 

Studiul a fost realizat pe baza a trei sondaje anterioare, ce au vizat un eșantion de 25.000 de persoane.


Distribuie
..