Un nou tip de SEX face ravagii în lume. Uite ce presupune

Distribuie

A apărut o nouă practică sexuală, ce câştigă tot mai mult teren în rândul cuplurilor care vor să reaprindă “scânteia” în relaţie. Se numeşte karezza şi, deşi sună incredibil, nu implică atingerea orgasmului.

“Karezza” vine din cuvântul italian “carezza”, care înseamnă “mângâiere” şi defineşte o formă de a face dragoste “blândă, plină de afecţiune, în care orgasmul nu doar că nu este scopul, ci pe care, la modul ideal, nici un partener nu îl atinge”, explică Marnia, una dintre promotorii acestui curent.

Acest tip de practică sexuală pune, astfel, accentul pe conexiunea emoţională şi pe afecţiune.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani, care practică karezza cu soţia lui, a declarat pentru ABC News: “Creează un sentiment de ataşament într-o relaţie, care e foarte greu de descries. E mult mai profund decât sexul convenţional.”

Un psiholog care foloseşte această practică sexuală pentru a revitaliza relaţiile pacienţilor ei a povestit că, în pofida stereotipului că bărbaţii urmăresc doar atingerea orgasmului, majoritatea dintre clienţii ei devotaţi sunt bărbaţi: “E o experienţă radicală pentru ei, dar consideră că intimitatea emoţională depăşeşte cu mult fiorul pe care il au atunci când urmăresc doar să facă sex.”

Deşi se pare că bărbaţii încep să aprecieze sexul fără orgasm, potrivit unui articol din ziarul The New York Times din 2 iulie, numărul femeilor care cumpărp lubrefianţi, geluri şi uleiuri pentru stimulare, precum şi jucării sexuale sau suplimente naturiste depăşeşte numărul bărbaţilor.

Cu toaăa importanţa pe care oamenii, în general, o acordă orgasmului, care să fie, aşadar, atracţia exercitată de karezză?

Un bărbat în vârstă de 56 de ani, care a început să practice karezza încă de acum 14 ani, când el şi soţia lui aveau probleme în dormitor, explică:

Nici eu şi nici soţia mea nu am mai avut un orgasm de 8 ani şi relaţia noastră n-a fost niciodată mai bună. Ea se simte acum că un partener egal în timpul sexului zilnic. Iar relaţia noastră e din nou vie, cu sex grozav şi sentimente grozave. Plăcerea atinge un alt nivel. Urmăreşti senzaţia din corpul tău, nu stimularea.

expresspress.ro.


Distribuie
..