Topul celor mai proaste MOTIVE pentru a face SEX

Distribuie

De ce să o ascundem? Pentru femei, sexul înseamnă, aproape de fiecare dată, mai mult decât satisfacerea unei dorințe fizice. Poate să reprezinte fie starea în care ne aflăm într-un anumit moment, calitatea relației pe care o avem sau felul în care ne percepem corpul într-o anumită zi.

Te gândești vreodată care sunt motivele care stau în spatele dorinței tale de a face sex? E vorba oare de faptul că ești îndrăgostită și că vrei să îți exprimi dragostea? De faptul că ești, pur și simplu, excitată? Dar dacă te simți nesigură și simți că vrei doar să te simți mai bine în legătură cu propria ta persoană?

Sunt o mulțime de motive foarte bune pentru sex. Dar sunt, de asemenea, unele motive extrem de proaste. Vezi care e topul celor mai proaste motive pentru a face sex, scrie fabuloase.ro

1. Răzbunarea

Dacă încerci să faci rău unui partener care ți-a făcut rău în trecut, să te răzbuni pe actualul partener făcând sex cu altcineva sau, pur și simplu, să rănești atunci când ești rănită, toate aceste motive nu îți vor aduce nicio mulțumire pe termen lung și nu vor cicatriza nicio rană emoțională. Poate că îți găsești o justificare pentru acest gest și poate că, pentru tine, chiar are sens la momentul respectiv, dar adevărul e că să faci sex din răzbunare nu îți aduce nimic în afara regretelor ulterioare.

2. Te aștepți ca, după sex, o persoană se va îndrăgosti de tine

Ai impresia că, după ce faceți sex, cealaltă persoană se va îndrăgosti de tine și va vrea o relație. Acest raționament este unul imatur din punct de vedere emoțional și ar trebui să uiți complet de el. Nu poți forța pe nimeni să te iubească, infiderent cât de extraordinară ar fi partida de sex. Nu e cazul să recurgi la astfel de jocuri pentru că, de obicei, nu sunt ușor de câștigat.

3. Vrei să uiți de probleme

Folosești sexul ca să eviți sentimentele care nu te fac să te simți bine sau singurătatea. Adevărul este că te plasezi într-o situație care te face și mai vulnerabilă, pentru că atunci când sentimentele vor ieși la suprafață, efectul va fi mult mai puternic. Și o vor face, mai devreme sau mai târziu.

4. E vorba doar de orgoliu

Vrei să îți dovedești că poți controla o altă persoană. Nevoia de putere și autoritate ascunde, de fapt, un sentiment acut de slăbiciune. Încearcă să descoperi de ce simți asta și ce ai putea face pentru a schimba situația.

5. N-ai încredere în tine

Lipsa de încredere te poate face să crezi că te vei simți acceptată și înțeleasă de cel cu care alegi să faci sex. La un anumit moment vei descoperi că, de fapt, sexul e mult mai plăcut când ai mai multă încredere în tine și când te accepți așa cum ești. Momentele în care te simți bine și îți accepți propria persoană, imediat după sex, dispar rapid. Găsește o altă modalitate prin care să ai încredere în tine: învață să te apreciezi și respecți mai mult!

 


Distribuie
..