Topul alimentelor pe care TREBUIE să le eviţi înainte de SEX

Distribuie

Specialiştii de la unul dintre cele mai cunoscute centre de nutriţie din lume, NutriCentre, au întocmit recent lista alimentelor care dăunează grav libidoului. Spre exemplu, în vreme ce ştim cu toţii că broccoli sau cerealele sunt nenefice pentru sănătatea, acestea diminuează semnificativ dorinţa de sex.

Broccoli– Conţine zaharuri asemenea celor conţinute de fasole şi cu toţii ştim ce se întâmplă după consumul acestui element. Nutriţioniştii recomandă astfel evitarea legumelor din familia cruciferelor – varza, rucola, gulia, muştarul, conopida

Carnea roşie – Oricât de gustoasă ar fi, carnea roşie e periculoasă pentru cei cu un sistem digestiv care nu funcţionează tocmai bine. Aceştia pot deveni letargici şi fără poftă de sex, după doar câteva minute de la ingerare.

Lactatele– Lactatele sunt în general „ucigaşi” ai libidoului. Pentru mulţi, acestea produc o stare neplăcută- de congestie stomacală- şi astfel dispare pofta de sex.

Ciocolata– Deşi majoritatea consideră că ciocolata e un afrodiziac, ei bine, nu se recomandă orice fel înainte d eo partidă de sex. Este de rvitat orice tip în afară de cea care conţine minim 70% cacao.

Hot-dog– Atât de popularul hot-dog afectează arterele peniene şi vaginale, înfundându-le. De altfel orice aliment foarte procesat e interizs înainte de sex

Menta– Mentolul reduce drastic testosteronul şi implicit libidoul. Mai mult, specialiştii recomandă atât bărbaţilor cât şi femeilor să nu mestece gumă în timpul sexului căci riscul de a râgâi e foarte mare.

Cartofi prăjiţi– Aceştoa au un indice glicemic foarte mare şi, deşi îţi dau energie imediat după ingerare, tot la fel de repede şi dispare, lăsându-te fără vlagă.

Tofu– Produsele din tofu şi soia conţin fitoestrogeni şi, dacă sunt consumate prea des, scad nivelul de testosteron.

Conservele– Alimentele procesate din conserve au în general un aport nutritiv foarte mic, aşa că evită-le pentru că deşi pe moment te simţi sătul/ă, în scurt timp, vitalitatea dispare şi, la fel, şi pofta de sex.

Apă tonică– Aceasta conţine chinină – agentul care dă aroma băuturilor. Puţin cunosc însă că această substanţă este un adevărat inhibitor sexual, mai ales pentru bărbaţi.

libertatea.ro.


Distribuie
..