Ţi-e frică de SEX? Iată şase paşi care te vor ajuta să depăşeşti complexele intime

Distribuie

Fiacare om are complexe şi temeri, iar una dintre acestea poate fi legată cu sexul. Relaţiile intime pot fi o problemă psihologică gravă, care nu dispare atât de uşor. Mai ales dacă e pentru prima dată, un cumul de sentimente contrarii îţi pot bântui mintea şi sufletul.

 Iată 6 paşi care te vor ajuta să-ţi depăşeşti aceste temeri şi să te simţi confortabil atunci când faci sex.

  1. Descoperă ce-ţi place ţie cel mai mult

În fond, nu poţi pretinde nimănui să ştie pe ce “butoane” să apese, dacă nu te cunoşti tu însuţi foarte bine înaintea altora. Creează-ţi atmosfera care ştii că te defineşte şi te ajută să te relaxezi: lumânări parfumate aprinse, muzică preferată – pentru unii dintre noi, sau lenjerie specială sau chiar un costum din piele – pentru alţii. Când te simţi suficient de relaxat(ă) poţi începe să-ţi atingi corpul peste tot. Numai aşa poţi afla care sunt zonele tale erogene care răspund cel mai bine la stimuli.

 2. Nu face sex dacă nu te simţi 100% pregătit(ă)

Poate că ţi-ai dat un ultimatum în ceea ce priveşte ziua în care vei înceta să mai fii virgin(ă). Sau poate că ţi-ai planificat o săptămână întreagă pentru sex alături de partener. Şi poate chiar te vei bucura din plin de planurile tale! Însă orice ţi-ai fi propus, nu trece la fapte până când atât mintea, cât şi corpul tău nu simt la unison şi nu sunt pregătite deopotrivă pentru sex! Bucură-te şi trăieşte fiecare etapă – sărut, mângâieri, cuvinte de tot felul – menită să te pregătească pentru sex, scrie sfatulparintilor.ro.

 3. Nu neglija alte forme de stimulare premergătoare contactului sexual în sine

Bucură-te din plin de fiecare etapă premergătoare unui contact sexual în sine. Dacă îţi imaginezi că trebuie să sari de la etapa cu sărutul direct la contact, pierzi foarte mult la capitolul plăcere. Nu uita să gusti din celalalt, să-l mângâi, să-i şopteşti tot felul de cuvinte, în fine, să te bucuri din plin de toate fazele de dinaintea unui contact sexual.

4. Nu te teme să-ţi exprimi clar, la modul verbal, dorinţele

Deşi poate părea un pic stânjenitor să-i spui exact celuilalt ce-ţi doreşti, este foarte excitant să porţi acest schimb de păreri cu partenerul tău. Îi poţi spune tot ce-ţi trece prin cap că ţi-ai dori să ţi se întâmple, ambii veţi savura din plin discuţia.

 5. Încearcă să cunoşti cât mai bine persoana cu care ajungi să faci sex

De cele mai multe ori, să grăbeşti o relaţie către sex nu e cea mai bună idee, din simplul motiv că nu ajungeţi să creaţi acea stare de confort şi intimitate pe care ţi-o dă o persoană cunoscută suficient de bine. Asigură-te, înainte de toate, că sentimentele tale iau amploare şi se îndreaptă acolo unde trebuie. Dacă nu e aşa, poartă o discuţie sinceră cu partenerul tău.

  6. Nu ignora trecutul

Dacă există anumite etape neplăcute care s-au întâmplat cândva în viaţa ta şi eşti predispus(ă) la o stare de neplăcere şi chiar aversiune fata de sex, probabil ai dezvoltat o reacţie negativă la subiect. E bine să accepţi ceea ce simţi şi să lucrezi cu tine însuţi/însăţi la acest capitol, şi nicidecum să-ţi fie jenă sau să respingi tot ceea ce simţi.

 


Distribuie
..