Terapia prin sărut are efecte miraculoase. Află-le

Distribuie

Sărutul te poate face mai fericită şi mai sănătoasă. Din punct de vedere romantic, suntem familiarizaţi cu ce implică un sărut. Dar iată ce au descoperit psihologii]

Terapia prin sărut

Sărutul, fie el părintesc, în familie, sau intim, în cuplu, aduce atâtea beneficii sănătăţii, încât, de multe ori, dă rezultate mai bune decât un tratament prescris de medic.

Te întinereşte – nu mai puţin de 30 de muşchi faciali sunt implicaţi într-un sărut intim intens, aşa că tenul şi musculatura feţei câştigă fermitate la fiecare pupăceală.

Alungă stresul şi durerea – nivelul de oxitocină creşte atunci când te săruţi şi are efect calmant asupra întregului organism.

Te apropie de cei dragi – atingerile drăgăstoase întăresc legătura pe care o ai cu partenerul sau cu ceilalţi membri ai familiei, la fel şi starea ta de bine.

Creşte încrederea în sine – este chiar mai eficient decât un antidepresiv, pentru că te ajută să te simţi importantă, puternică şi iubită.

Te protejează de germeni – când te săruţi cu cineva, se produce un tip special de salivă care împiedică dezvoltarea bacteriilor din gură.

Consumi calorii – în timpul unui sărut pasional, arzi până la şapte calorii pe minut. Iată un mod plăcut de a te menţine în forma!

Ajută inima – când săruţi sau eşti sărutată, bătăile inimii cresc, la fel fluxul sangvin, iar arterele se dilată, prevenind hipertensiunea şi antrenând muschiul cardiac.

Stimulează simţurile – buzele sunt pline de terminaţii nervoase, iar sărutul pe buze cu partenerul este preludiul perfect şi te pregăteşte pentru momente mai intense…

sursa: bzi.ro.


Distribuie
..