STUDIU: Cât rezistă un BĂRBAT să-și asculte soţia vorbind

Distribuie

Bărbații nu rezistă să-și asculte soțiile vorbind mai multe de șase minute. Și nu era nevoie de un studiu pentru a ajunge la această concluzie. Cu toate acestea, celebri cercetători britanici au ținut să facă și acest sondaj.

Cercetarea a fost efectuată pe 2.000 de bărbaţi şi femei şi a descoperit că, după doar şase minute, masculii îşi pierd interesul în discuţiile cu partenerele de viaţă, dar se pot concentra, în medie, 25 de minute atunci când discută cu prietenii lor despre fotbal şi despre vieţile lor sexuale, scrie libertatea.ro.

Acelaşi studiu a mai arătat că femeile ascultă pentru mai mult timp şi cu mai mult interes când sunt implicate într-o discuţie cu prietenele decât atunci când vorbesc cu partenerii lor.
Subiectul cel mai popular în discuţiile masculine este sportul, preferat de mai mult de jumătate dintre bărbaţii chestionaţi, urmat de filme şi sex.

În cazul femeilor, subiectul favorit de conversaţie cu prietenele este relaţia de cuplu, 55% dintre intervievate indicându-l ca temă preferată. Rezultatele au mai arătat că momentul cel mai nepotrivit de a capta atenţia unui bărbat este în timp ce acesta urmăreşte un eveniment sportiv, navighează printre canalele TV şi se joacă cu o aplicaţie de pe telefonul mobil.
În medie, un bărbat ratează de cel puţin patru ori pe săptămână momentul când ar trebui să îşi asculte soţia.

55% dintre femei au declarat că îşi verifică în mod regulat partenerii pentru a se asigură că aceştia ascultă ceea ce ele le povestesc. Mai mult de o treime dintre femei au spus că un semn obişnuit al faptului că bărbaţii nu ascultă este durata îndelungată până când aceştia oferă un răspuns la o întrebare, dar şi privirile pierdute sau fixe.


Distribuie
..