Specialistul explică DE CE te doare VAGINUL după ce faci SEX

Distribuie

Multe femei se confruntă cu această problemă neplăcută şi gradul de disconfort diferă. Află de la specialişti de ce te doare vaginul după ce faci sex.

Cauzele durerilor vaginale după actul sexual

Vaginul unei femei poate să doară după o partidă de sex din mai multe cauze: lubrifiere insuficientă, grabă prea mare şi sărit peste preludiu, infecţii bacteriene sau candidoză, sau chiar şi un nivel scăzut de estrogen, notează unica.ro.

Dacă sexul este ceva nou pentru tine, sau dacă nu ai mai avut contacte intime de mult timp, durerea vaginală poate fi doar un semn al corpului care s-a dezobişnuit (sau abia acum se obişnuieşte) cu o nouă activitate.

Graba poate fi o altă cauză pentru care vaginul doare după sex. Multe cupluri pasionale sar peste preludiu, iar mulţi bărbaţi nu ştiu cât de importantă este lubrifierea pentru ca plăcerea să fie prezentă în ambele tabere.

Ce poţi să faci ca să scapi de vagin dureros după sex

Preludiul rezolvă durerile vaginale în majoritatea cazurilor de dureri vaginale de după contact intim.

Stimularea clitoridiană poate, fi, de asemenea, un ajutor în cazul unora dintre femeile care suferă de astfel de dureri după sex.

Regula de bază a preludiului spune că orice organism are nevoie de circa 20 de minute ca să se creeze o conexiune minte-corp în timpul actului sexual.

Vaginul doare în timpul şi după actul sexual. Ce e de făcut

Durerile în zona intimă din timpul sexului pot fi cauzate şi de lipsa de hidratare a femeii. Dacă nu consumi destulă apă, poţi simţi dureri de cap, dureri vaginale şi usturimi din cauza frecării pe uscat.

O dietă bogată în acizi graşi esenţiali poate fi de ajutor, în timp ce suplimentele bazate pe ulei de peşte şi alte grăsimi bune introduse în dietă sunt la fel de benefice.

Alte cauze trebuie tratate ca atare

Fie că este vorba de uscăciune vaginală, o infecţie de tipul candidozei sau menopauză, fiecare cauză se tratează separat, după nevoi.

Lubrifianţii sunt o soluţie pentru durerile vaginale cauzate de lipsa unui preludiu satisfăcător, iar infecţiile se tratează cu ajutorul medicului, deoarece fiecare tip de microb are un tratament diferit.


Distribuie
..