EVOLUŢIE? Femeile inteligente rămân nemăritate

Distribuie

Viaţa femeilor moderne nu se mai rezumă demult la curăţenie, gătit şi îngrijirea copiilor. Acum doamnele îşi doresc să fie cât mai bine instruite şi să-şi construiască propria carieră. Însa cu cât sunt mai inteligente, cu atât le este mai greu să-şi întemeieze o familie.

Ajunge să studiezi pe repede-înainte o istorie a spoturilor publicitare, pentru a constata cât de mult s-a schimbat rolul femeii în societate! Dacă în anii ’50, acestea erau înfăţişate în timp ce fac tot felul de treburi în gospodărie, în ziua de azi sunt ocupate, mereu pe fugă, au cariere de succes, apreciază tehnologia de ultimă oră şi respiră „libertate” prin toţi porii, notează observator.tv.

E foarte clar că avem de-a face cu o evoluţie certă a femeii, dar – odată cu aceasta – intervin tot felul de probleme. Am mai discutat despre doamnele care pun pe primul plan cariera, în detrimentul familiei, deci nu reluăm subiectul. Însă cercetătorii britanici au mai descoperit ceva: femeia de carieră are mari şanse să rămână singură.

Cu toate acestea, nu este o regulă generală. În ciuda teoriilor de tot felul, nivelul de inteligenţă nu reprezintă principalul criteriu după care femeile îşi aleg partenerii.


Distribuie