SEXUL ne face mai deștepți

Distribuie

Conform unui studiu publicat recent de către telegraph.uk, activitatea sexuală poate ajuta la creșterea unor noi celule ale creierului. Studiul a fost făcut pe șoareci.

Astfel, cercetătorii din America și Coreea de Sud au arătat că activitatea sexuală a șoarecilor îmbunătățea și funcția cognitivă.
Mai mult, psihologii de la Universitatea din Maryland au aflat că experiențele sexuale creșteau numărul de neuroni nou generați în hipocampus, unde sunt localizate amintirile.

Urmărind comportamentul șoarecilor, cercetătorii au constatat că experiențele sexuale repetate stimulează producere de neuroni la adulți și reîmprospătează funcția cognitivă la vârsta a doua.

În plus, s-a constat că, odată ce activitatea sexuală s-a oprit, toate îmbunătățirile se pierd.

Urmând același experiment, o echipă de cercetători de la Universitatea Kobtuk din Coreea de Sud au arătat că activitatea sexuală contracarează efectele negative ale stresului.

De cealaltă parte însă, urmărirea de producții pornografice poate dăuna creierului, după cum anunță un articol publicat în The Atlantic. Vizionarea a astfel de imagini poate interfera cu abilitățile memoriei, mai ales cu capacitatea de a face mai multe lucruri în același timp.


Distribuie
..