Sexul la MENSTRUAŢIE şi efectele sale

Distribuie

Sexul la menstruaţie este mai practicat decât recunosc multe femei sau mulţi bărbaţi, iar efectele sale pot fi neplăcute dacă nu există o grijă suplimentară la igienă. Totuşi, sexul la menstruaţie poate fi la fel de plăcut ca cel din altă perioadă a lunii şi fără efecte secundare, dacă acordăm atenţie anumitor factori.

Sângele menstrual, absorbantele sau tampoanele cam strică „cheful” de sex în perioada ciclului femeilor şi, uneori, chiar şi apetitul sexual al bărbaţilor. Însă multe cupluri practică sexul la menstruaţie, chiar mai multe decât cele care recunosc acest lucru.

Există numeroase preconcepeţii cu privire la sexul la menstruaţie. În unele religii şi culturi, acesta este considerat „murdar”, actul în sine de sângerare a femeii fiind considerat „necurat”. Însă dincolo de preconcepţii, sexul la menstruaţie este perfect natural, sănătos şi nu are efecte negative dacă acordăm o atenţie sporită igienei intime!

Sexul la menstruaţie: efectele sale benefice

Există şi efecte benefice ale sexului la menstruaţie. Este hormonal natural ca unele femei să se simtă mai dornice de sex în timpul ciclului, chiar şi în primele zile de sângerare. Mai mult, pentru că există deja spasme musculare la nivelul organelor genitale, femeile tind să aiba mai repede orgasm în timpul sexului la menstruaţie decât în altă perioadă a lunii. Totodată, în timpul sexului, organismul eliberează oxitocină, un hormon care atenuează durerile menstruale, depresia şi irascibilitatea specifică sindromului premenstruale. Aşadar, sexul la menstruaţie vine şi cu beneficii.

Sexul la menstruaţie: efectele sale negative

Există totuşi şi efecte negative ale sexului la menstruaţie, mai cu seamă în cazul femeilor care fac sex la ciclu în speranţa că nu vor rămâne însărcinate. Atunci când ciclul este neregulat, ovulaţia poate avea loc mai devreme, înainte ca spermatozoizii să moară în organismul femeii, după ejaculare. Astfel că sexul la menstruaţie nu exclude o posibilă sarcină.

SEXUL LA MENSTRUAŢIE: PONTURI DE IGIENĂ

Pentru a evita murdărirea cearşafului, în poziţia misionarului femeia poate sta pe un prosop ca să evite scurgerile nedorite de sânge.

Totuşi, în mod surprinzător pentru mulţi care au încercat sexul la menstruaţie, se scurge foarte puţin sânge.

După sexul la menstruaţie, spălarea zonei intime, atât la femei, cât şi la bărbaţi, este absolut obligatorie, chestiune valabilă şi în cazul sexului în alte perioade ale lunii.

romaniatv.net.

 


Distribuie
..