Sexul la 80 de ani este posibil! Află cum e viaţa intimă la oamenii bătrâni

Distribuie

Deşi pare greu de crezut, persoanele trecute bine de 50 de ani au o viaţă sexuală activă. Potrivit unui nou studiu, un sfert dintre persoanele de 75 până la 85 de ani au făcut sex în ultimul an, de asemenea trei sferturi dintre cele din grupa de vârstă 57-64 de ani şi jumătate dintre cele între 64 şi 75 de ani.

Cercetarea a mai scos la iveală că o treime dintre pensionarii cu vârste între 75 şi 85 de ani au facut sex oral în ultimul an. Studiul a fost publicat în New England Journal of Medicine şi a arătat că vârstnicii sunt neaşteptat de activi în dormitor.

Deşi interesul pentru sex tinde să scadă pe la 70 de ani, mulţi pensionari continuă să aibă parte de acţiune în aşternuturi şi cu mult timp după, scrie bzi.ro.  Cercetătorii au intervievat 3.005 de bărbaţi şi femei din SUA şi au mai descoperit că multe persoane care nu mai au o viaţă sexuală activă îşi pierd interesul din cauza problemelor de sănătate sau din cauza că nu au un partener.

Potrivit rezultatelor, femeile indiferent de vârstă sunt mai puţin active sexual decât bărbaţii, însă principalul motiv este lipsa partenerului.

Vârsta îşi spune însă cuvântul, jumătate dintre cei chestionaţi raportând probleme sexuale, disfuncţii erectile în cazul bărbaţilor şi libidou scăzut în cazul femeilor.


Distribuie
..