Sexul în timpul sarcinii este periculos? Află în ce trimestru este INTERZIS actul sexual

Distribuie

O problemă cu care se confruntă foarte multe cupluri este dacă să facă sau nu sex în timpul sarcinii. Mulţi se întreabă dacă e bine sau nu şi dacă nu cumva are de suferit copilul în urma actului sexual.

Iată ce spun medicii în legătură cu acest subiect delicat:

Sex în primul trimestru de sarcină

În primul trimestru de sarcină nu există niciun pericol pentru bebeluş. Copilul este foarte mic, iar sexul nu poate dăuna în niciun fel sarcina. Excepţie poate fi atunci cânde medicul îţi interzice din cauza riscului ridicat de avort spontan. Insă acest lucru se întâmplă foarte rar.

Sex în al doilea trimestru de sarcină

Greţurile au dispărut, nu te mai simţi obosită şi nici nu mai există riscul de pierdere a sarcinii. Copilul nu va avea deloc de suferit, chiar dacă este mai mare. O mică problemă ar fi poziţiile incomode pentru a face sex.

Sex în al treilea trimestru de sarcină

Nu eşti foarte excitată, din cauza burţii şi multe alte schimbărilor din organismul tău, deci îţi va fi foarte greu să fii creativă. Cu toate acestea, dacă ai poftă de sex, ţine minte că nu îi faci rău bebeluşului. Excepţie poate fi iarăşi, doar în cazul în care medicul îţi interzice.

La sârşitul sarcinii, sexul poate grăbi naşterea, pentru că substanţele din spermă ajută colul să se dilate. Multe cupluri fac sex după ce sarcina a ajuns la termen pentru a grăbi naşterea copilului.

Important:  Dacă s-a rupt apa, sexul este interzis. Acesta este singurul caz în care sexul poate face rău copilul. După ce se elimină dopul de mucus şi după ce ţi s-a rupt apa, nu mai este nimic care să protejeze copilul. Corpurile străine introduse în vagin pot provoca infecţii.


Distribuie
..