Sex în vis: ce înseamnă în funcţie de persoana pe care o visezi

Distribuie

Nu este nimic neobişnuit în a avea vise erotice, însă acestea ne intrigă mult mai mult decât altele, mai ales atunci când actul în sine are loc cu cineva la care nu ne-am fi aşteptat. Adesea, ne îngrijorăm dacă visăm o legătură intimă „interzisă” şi ne întrebăm ce a vrut de fapt subconştientul nostru să ne transmită. În acelaşi timp, vinovăţia sau sentimentul de jenă ne determină să ignorăm complet subiectul uneori, ceea ce nu ne ajută cu nimic, ba chiar ne poate dăuna.

Ca să nu rămâi fără răspunsuri la aceste dileme dificile, află ce înseamnă sexul în vis în funcţie de persoana alături de care te visezi!

Sex în vis: posibile semnificaţii

Probabil că nu ţi s-ar părea nimic neobişnuit dacă ai visa că faci sex cu iubitul tău. Ce se întâmplă, însă, dacă ai un vis „tabu”? Probabil că nici nu te încumeţi să îl povesteşti cuiva, de teamă să nu fii judecată, dar ai vrea să ştii ce înseamnă. Ei bine, nu trebuie să îţi faci prea multe gânduri negative, pentru că visele erotice sunt foarte comune şi adesea nu au semnificaţiile pe care noi le-o atribuim.

Iată ce înseamnă sexul în vis în diferite contexte!

1. Sex în vis cu fostul iubit

În ciuda a ceea ce ai putea crede, acest vis nu are legătură cu vreo dorinţă ascunsă de a te împăca cu fostul tău iubit, ci înseamnă că încă ai nişte sentimente nelămurite referitoare la ceea ce s-a întâmplat. Dacă eşti cu cineva în prezent şi ai acest vis, este posibil să îţi fie teamă că şi noua relaţie se va sfârşi precum cea precedentă. Simţi că a rămas ceva neîncheiat între tine şi fostul tău sau ai un anumit regret? Îţi este frică să te deschizi emoţional în noua relaţie? Găseşte răspunsurile la aceste întrebări şi vei lămuri şi problema visului!

2. Sex incestuos

Da, ştim, este un subiect tabu şi nu ai mărturisi nimănui că ai visat aşa ceva. Este foarte greu să nu rămâi marcată de un asemenea vis şi fără îndoială că este unul dintre cele mai tulburătoare pe care le-ai putea avea. Te poţi linişti, însă, pentru că psihologii afirmă ca astfel de vise nu au deloc o tentă sexuală reală, ci pot avea legătură cu trecerea la maturitate sau chiar cu iertarea unei persoane apropiate. Oricât de ciudat ar părea, visele erotice de acest tip pot indica faptul că ţi-e foarte dor de un membru al familiei.

3. Legături intime cu persoane de acelaşi sex

Iată încă un vis erotic care te poate da peste cap! El nu are nicio legătură cu orientarea ta sexuală, ci este o expresie a stimei tale de sine. În funcţie de stările emoţionale pe care ţi le provoacă, acest vis poate să însemne că ai început să-ţi accepţi acele trăsături pe care înainte le detestai. Sau, dimpotrivă, dacă actul îţi provoacă repulsie, visul acesta este un indiciu că ai o părere proastă despre tine. În cazul în care te visezi cu o persoană apropiată de acelaşi sex, înseamnă că eşti nesigură de prietenia voastră sau că acea persoană are o calitate pe care ţi-o doreşti la rândul tău.

4. Sex în vis cu o celebritate

Nu este nimic neobişnuit în a te visa în ipostaze erotice alături de un star de la Hollywood – acesta este unul dintre cele mai comune vise erotice pe care le au atăt bărbaţii, cât şi femeile. Totuşi, aceasta nu înseamnă că îţi doreşti din tot sufletul să ai o aventură cu un om faimos, ci că ai vrea ca tu să obţii un statut social mai bun şi mai multă recunoaştere din partea persoanelor din jur. În străfundurile noastre, toţi ne dorim să fim admiraţi de oamenii din jur, iar acest vis reflectă perfect această dorinţă umană firească.

5. Sex cu un străin

Carl Jung, unul dintre părinţii psihanalizei, a formulat teoria conform căreia orice bărbat are şi o energie feminină (anima) şi, la rândul ei, orice femeie are o energie masculiăa (animus). Visul în care faci sex cu un străin are legătura cu echilibrul celor două tipuri de energie din tine. Dacă experienţa din vis nu este una neplăcută sau traumatizantă, este foarte posibil să fii într-un moment al vieţii tale în care ai şansa de a te dezvolta ca persoană. Bărbatul din visul tău reprezintă partea ta masculină, iar înfăţişarea lui îţi dă indicii despre aceasta. Dacă este un om firav, cu anumite defecte, înseamnă că trebuie să lucrezi la aspectele masculine ale personalităţii tale. Dacă, dimpotrivă, este deosebit puternic şi viril, aproape intimidant, înseamnă că ar trebui să acorzi mai multă atenţie calităţilor tale feminine.

6. Adulter

În primul rând, dacă ai avut un astfel de vis, ideal ar fi să nu te repezi să îl povesteşti partenerului, pentru că îşi va face gânduri negre, deşi nu are de ce. Dacă faci sex în vis cu altcineva decât cu iubitul sau cu soţul, nu înseamnă ca l-ai îşnsela şi nu ai de ce să te simţi vinovată. Nu trebuie, însă, nici să ignori acest semnal de alarmă din partea subconştientului. Acest vis arată că te simţi nesigură în legătură cu relaţia actuală şi că există o problemă nerezolvată între tine şi partenerul tău, pentru care te simţi vinovată. Analizează la rece situaţia şi dă-ţi seama ce anume te-a tulburat atât de mult încât să te conducă la un astfel de vis. Răspunsul ar putea fi chiar sub nasul tău!

Sexul în vis este de multe ori o expresie a anumitor nesiguranţe legate de relaţiile cu ceilalţi, dar poate fi la fel de bine un simbol al împăcării cu tine însăţi sau cu cei din jur. Interpretarea corectă a viselor erotice te poate ajuta să descoperi anumite probleme, dar şi să te dezvolţi ca persoană, aşa că, în loc să le ignori, analizează-le cu atenţie!

divahair.ro.


Distribuie
..