Secretul unei relaţii FERICITE este MIROSUL! Iată de ce

Distribuie

Nu te-ai fi gândit vreodată că secretul unei relaţii fericite constă în miros. Cercetătorii Universităţii din Dresda au realizat un studiu care a arătat cât de important este mirosul în dragoste. Iată care sunt rezultatele studiului.

Oamenii de ştiinţă au derulat o cercetare pe mai multe persoane cu vârste cuprinse între 18 şi 46 de ani, care prezentau deficienţe de miros, notează femina.rol.ro

Rezultatele obţinute au arătat caăpersoanele care nu pot mirosi sunt mai nesigure, bărbaţii în special fiind mai afectaţi atunci când vine vorba de găsirea unei partenere.

Bărbaţii fără simţ olfactiv au avut, în medie, doar două partenere de-a lungul timpului, comparativ cu 10 partenere, pentru bărbaţii sănătoşi. Cercetătorii sunt de părere că lipsa mirosului conduce la probleme de comunicare şi de încredere în sine.

Se presupune că acest lucru ar fi cauzat de faptul că bărbaţii fără simţ olfactiv îşi fac griji să nu miroasă urât şi să fie percepuţi greşit de femei.

Studiul a arătat că femeile cu tulburările de miros au, în medie, cam acelaşi număr de parteneri ca cele sănătoase (4 parteneri), dar au mai puţină încredere în partenerii de viaţă.

Lipsa mirosului nu are impact asupra relaţiilor de prietenie, sugerând că pentru femei mirosul joacă un rol important doar în relaţiile amoroase.

 

 


Distribuie
..