Schimbările care au loc în corpul tău atunci când ai ORGASM

Distribuie

Cât de multe ştii despre orgasm? Că este extrem de plăcut, că îl poţi avea şi singură şi cu iubitul tău, că te relaxezi atât de bine după… şi cam atât. Află ce se întâmplă în corpul tău atunci când ajungi la orgasm.

Excitarea sexuală

Atunci când te exciţi, inima începe să bată mai tare şi să pompeze mai mult sânge, care circulă rapid şi în cantitate mai mare în regiunea ta intimă, scrie unica.ro. Diferiţi muşchi din întreg corpul tău încep să se contracte, iar vaginul tău începe să se lubrifieze în mod natural şi să se extindă. Pielea devine mai sensibilă la atingeri.

„Desfăşurarea acţiunii” – sau momentul de care multe femei nici nu ştiu

Pielea începe să se înroşească în obraji şi pe piept, iar sânii se umflă. Clitorisul, în schimb, se retrage aproape cu jumătate din lungimea sa în interiorul corpului – specialiştii spun că abia acesta este momentul în care partida de sex ar trebui să înceapă (mai exact, penetrarea), pentru că atunci când se retrage clitorisul, ea a ajuns la punctul maximum de excitare, iar orgasmul este garantat.

Punctul culminant: Orgasmul

Atunci când ajungi la orgasm, deja tensiunea este crescută, respiri tot mai repede şi… ai acele contracţii care de fapt „fac” orgasmul – muşchii vaginali se contractă şi se relaxează, însă nu sunt singurii! Toţi muşchii fac acest lucru, însă îi simţi doar pe cei din zona intimă. În cele câteva secunde cât ţine orgasmul, corpul tău poate deveni chiar rigid, pentru că nu mai eşti atentă la ceea ce faci (sau cum arăţi), ci doar la plăcerea senzaţională pe care o simţi.

Ce se întâmplă după ce ai orgasm

Uşor, uşor corpul tău revine la normal – tensiunea scade, temperatura scade, respiri mai rar şi te relaxezi în starea euforică pe care ţi-o oferă hormonii eliberaţi în organism în urma orgasmului.


Distribuie
..