Salvează-te de depresie! Rişti să înnebuneşti

Distribuie

În viaţă se întâmplă foarte multe. Pe lângă clipele minunate pe care le avem, există momente care ne fac să devenim mai slabi, mai neîncrezuţi şi mult mai pesimişti. Păi bine, aceste simptome sunt începutul unei stări de despresie.

Foarte mulţi oameni nu-şi dau seama de clipele când încep să intre într-o depresie. Evident, nici nu acceptă faptul că astfel se simt. Primul indiciu că ceva nu este în regulă sunt starea de nelinişte şi nemulţumire. Depresia este cauzată de nivelul scăzut de serotină. O femeie, dacă dispune de suficientă serotină în organism, este optimistă şi face faţă problemelor care apar.

Nemulţumirea şi neliniştea sunt primele simptome. După acestea urmează starea de împovărare. De regulă, oamenii care sunt în această fază cred că toată greutatea se află pe umerii lor şi nu există nimic ce i-ar ajuta şi i-ar salva de probleme. În aşa situaţii nivelul de dopamină este crescută, iar femeia, în loc să se liniştească, se simte obligată să acţioneze, să rezolve totul.

Următoarea stare ţine de vinovăţie şi obligaţie. Femeia se simte vinovată din mai multe puncte de vedere. Când se simte liberă şi destinsă, oxitocina este stimulată, iar pe măsură ce aceasta scade, sexul feminin simte nevoie să dăruiască.

În cazul în care observaţi starea de ostilitate şi femeile devin meschine, îi critică pe cei din jur, crede că doar ea face totul şi ceilalţi nimic, atunci aveţi în faţă o femeie depresivă, într-o stare avansată.

Când resentimentele o împiedică să dăruiască, avansează starea de epuizare şi apatie. Cu cât dopamina scade mai mult, femeia se îndreaptă tot mai repede spre o stare de extenuare. Ea nu ma simte obligaţia de a fi amabilă sau îndatorată.

Ultima etapă a depresiei este legată de pierderea respectului de sine. Fiind atât de extenuată, nu mai simţim răspunderea faţă de majoritatea lucrurilor, dispar grijile, atitudinea faţă de părerile altora, etc.

Majoritatea femeilor trec prin primele două faze ale depresiei. Este adevărat că în cazurile în care această stare avansează, e mult prea dificil de a evita consecinţele. Cert este una: dacă obervaţi că nu mai sunteţi ca înainte, deja unele lucruri vă deranjează şi nu înţelegeţi motivul, ar trebui să vă întrebaţi: nu cumva e faza incipientă a unei depresii?

Aveţi grijă de sănătatea voastră!


Distribuie