Relația ta nu merge? E vina părinților tăi

Distribuie

Vrem, nu vrem educația părintească lasă amprente asupra noastră și a relațiilor pe care le avem chiar și după ce ne mutăm de acasă.

  1. Teama de a fi abandonat

Mai ții minte când erai închisă în casă pentru că părinții tăi trebuiau să meargă la serviciu? Sau amenințarea cu “dacă nu vii acum, aici te las și plec acasă”? Acestea sunt motivele pentru care ții cu tărie să rămâi împreună cu cineva, ți-e frică să nu fii abandonată.

  1. Răsfățul

Dacă ai fost genul de copil care primea tot ce își dorea atunci această greșeală de educație te va urmări și în relațiile cu sexul opus. Vei crede că ai dreptul să ai tot ce îți dorești indiferent de regulile pe care le-ai stabilit cu partenerul de viață.

  1. Dependența

Părinți tăi au luat deciziile de când te-ai născut? De la liceul și facultatea pe care ai urmat-o până la cercul tău de prieteni? Acest lucru te va hăitui și în viața de adult. Nu vei putea lua decizii pentru tine și vei depinde de partenerul tău de viață mai mult decât ar trebui.

  1. Altruismul exagerat

Când erai copil ai fost învățată că nevoile tale sunt ultimele pe listă pentru că nevoile fraților tăi mai mici sunt mai presus de ale tale? Acest lucru te va afecta în relația ta pentru că vei aduna frustrări legate de timpul tău cu tine însuți.

  1. Lipsa încrederii

Părinții tăi n-au avut încredere niciodată în tine și acum asta te afectează și înrelația ta personală. Ai mereu garda sus, deși partenerul de viață nu ți-a dat niciodată motive să fii așa.

  1. Așteptări ridicate

Părinții tăi au văzut o olimpică în tine, o școlăriță cu coroniță de premiantă și mai târziu un angajat competent cu salariu bunicel. Aceste așteptări o să le ai și tu de la partenerul de viață, ceea ce nu este sănătos pentru relația voastră.

  1. Privarea de afecțiune

Părinții tăi nu ți-au acordat suficientă afecțiune pe vremea când erai copil? Atunci vei căuta această afecțiune în fiecare relație pe care o vei avea.

unica.ro.


Distribuie