Reţeta unui cuplu FERICIT. Iată ce trebuie să înveţi şi să respecţi

Distribuie

Pentru ca să ai o relaţie fericită şi pentru ca să fii un exemplu bun pentru copilul tău, trebuie să te schimbi tu, dar şi el. E nevoie să vă îmbunătăţiţi abilităţile comunicative urmând câteva sfaturi simple. Aceste sfaturi vă vor ajuta să păstraţi liniştea în familia voastră, ba chiar să vă întăriţi relaţia.

Investighează

Atunci când greşelile lui au consecinte asupra ta, nu adopta o atitudine negativă. Află ce s-a întamplat cu adevărat, punând întrebări pe un ton neutru.

Spune ce te deranjează

Când ceva te nemulţumeşte, explică-i ceea ce îţi doreşti, nu ceea ce nu-ţi place sau nu-ţi doreşti.

Scapă de cuvintele – fă ce vrei

Nu trebuie să ai o atitudine pasivă pentru a evita o ceartă. Trebuie să luaţi deciziile împreună. Nu lăsa responsabilităţile doar pe seama lui.

Stabileşte reguli

Dacă partenerul tău face ceva greşit, care te afectează în mod direct,  nu te enerva. Încercă să găseşti o soluţie pe termen lung.

Evită discuţiile fără rost

Nu vă contraziceţi pe subiecte lipsite de importanţă, de exemplu numele unui restaurant, o anumită adresă sau detalii despre o celebritate. 

Fii recunoscătoare

Încearcă să îi fii recunoscătoare zilnic. Cu toate că sunteţi împreună de mult timp, nu subestima calităţile sale. Oferă-i zilnic un compliment legat de caracterul lui.

 


Distribuie
..