Prea mult SEX îţi poate provoca o INFECŢIE

Distribuie

Poate eşti într-o nouă relaţie, poate ai plecat în vacanţă fără copii sau poate partenerul tău a venit acasă după mult timp.

Oricare ar fi motivul pentru care ai un weekend cu mult sex, aceasta activitate plăcută are un efect nedorit: te poţi alege cu o infecţie a tractului urinar.

Dacă ai o astfel de infecţie destul de des, trebuie să ştii că nu eşti singură. De fapt, experţii au găsit si o denumire pentru aceasta boala: cistita lunii de miere.

„Uretra – canalul care ajunge până în vezica urinară – pleacă exact de lângă vagin”, spune medicul ginecolog Mary Jane Minkin. Atunci când faci sex, bacteriile din vagin pot ajunge în uretră, de unde pot urca până la vezica urinară. Dacă ai o activitate sexuală intensă, ai mai multe şanse să te îmbolnăveşti.

O teorie comună susţine că trupul tău nu este obişnuit cu bacteriile la care este expusă de partenerul tău, însă s-ar putea să nu fie în totalitate adevărat. Mai mult, propriile tale bacterii pot cauza infecţia.

Ce poţi face în acest caz? Minkin sugereaza o lubrifiere ridicată pentru a preveni iriaţiile. De asemenea, poţi merge la baie pentru a te uşura înainte de sex. Dacă ştii că eşti expusa la asemenea infecţii, ia în mod regulat extrat de merişoare.

kfetele.ro


Distribuie
..