Poţi iubi DOI bărbaţi odată

Distribuie

Vorbim despre dragoste în cel mai bun sens al cuvântului. Nu de faptul că îţi place tipul ăla cu ochi albaştri, dar nu ai refuza invitaţia la cină a celuilalt, cu aer de loverboy. Vorbim de dragoste cu tot ce înseamnă ea: de la fluturi în stomac până la picătura de gelozie necesară. Ei bine, acestea fiind datele, o femeie ar putea iubi doi bărbaţi în acelaşi timp?

Scenariul 1: un bărbat şi o amintire

Când dragostea dintâi, pătimaşă, mai mult atracie fără explicaţie, se sfârşeşte, când îţi dai seama că, oricât ai fi de îndrăgotită de omul ăla, nu poţi convieţui cu el după momentele furtunoase de amor şi, în scurt timp, te îndrăgosteşti sau doar te simţi în siguranţă alături de altul. Făra patimă, dar cu multă căldură, prietenie, înţelegere. E adevărat că dragostea pătimaşă se stinge la un moment dat, dar există o perioadă în care cei doi se bat pe inimă, sufletul, mintea ta. Mai mult ca sigur, amintirea va pierde războiul, dar depinde de tine ca bărbatul să se simtă iubit cu sinceritate, notează femeia.ro.

Scanariul 2: un bărbat şi un vis

O altă situaţie întâlnită destul de des: te-ai îndrăgostit lulea de el. E şarmant, arată senzaţional şi numai când îl vezi tremură carnea pe tine. Din păcate, e însurat. Şi îşi iubeşte nevasta. În acelaşi timp, viaţa ta merge înainte: un alt bărbat te iubeşte, încearcă să te cucerească, iar tu, chiar dacă nu simţi fluturi în stomac când îl vezi, te simţi bine cu el. Protejată, iubită, admirată.

Ce-şi poate dori mai mult o femeie? Încă îţi simţi inima în gât când îl vezi pe celălalt, dar te doare când bărbatul de lângă tine suferă, eşti fericită când e mulţumit şi deja nu mai concepi viaţa fără el. Una peste alta, lucrurile devin din ce în ce mai simple. Primul e ca un vis neîmplinit, un tot pe care l-ai văzut într-o vitrină şi n-ai avut bani să-l cumperi, o vacanţă în care n-ai reuşit să pleci. Nu-ţi dai seama dacă ţi-ar fi plăcut sau nu, ştii doar că n-ai încercat. Ei bine, al doilea e chiar aici, lângă tine. Şi te iubeşte!

Scenariul 3: pe nepusă masă

Se întâmplă multe lucruri în viaţă, iar asta e unul din ele. O relaţie normală, aşezată, veche. Vă înţelegeţi minunat şi ziua, şi noaptea. Însă, pe nepusă masă, apare trăsnetul: un alt el, care-ţi pică cu tronc instantaneu. Nu mai poţi dormi noaptea, găseşti tot felul de pretexte ca să-l întâlneşti, ai renunţa cu bucurie la toată viaţa ta de până acum doar ca să fii cu el. (Nu, astea nu sunt doar scenarii de film, chiar se întâmplă.)

Dar fărâma de luciditate pe care o mai ai îţi spune că nu-i poţi face asta iubitului tău actual şi de-aici apar două drumuri. Ambele sunt pline de bolovani şi spini: ori laşi tot, pleci după marea dragoste şi vei regreta răul făcut, ori laşi marea dragoste, iar neîmplinirea te va urmări toată viaţa. Din nefericire, într-o asemenea situaţie nu te poate ajuta nimeni. Tu eşti singura care poate alege.

Un fel de concluzie

Una peste alta, indiferent de scenariu sau de situaţie, concluzia este că ai putea iubi doi oameni în acelaşi timp. Dar în nici un caz la fel. Şi, de cele mai multe ori, îţi este greu să renunţi la unul din ei nu pentru că îi iubeşti la fel de mult, ci fiindcă nu te înduri să-l răneşti pe cel de lângă tine sau nu te lasă inima să uiţi.

Problema cea mare este că un întreg n-are decât două jumătăţi. Oricât de deschisă la minte ai fi tu şi oricât de nonconformişti ar fi bărbaţii, vorba aia care spune că nu se poate cu fundu-n două luntri e adevărată. Altfel, dacă insişti, sigur cazi în apă şi te îneci.

 

 


Distribuie
..