Orgasmul: lucruri mai puțin cunoscute despre un subiect fierbinte

Distribuie

Dincolo de gemete și o respirație greoaie mai sunt multe lucruri de știut despre orgasm. Spre exemplu pupilele se dilată în timpul orgasmului. Asta chiar e o treabă greu de fake-uit, chiar dacă 58% dintre femei susțin că au făcut asta măcar o dată.

1. Orgasmul durează-n medie 20 de secunde, iar experiența orgasmică vine-n valuri – majoritatea femeilor experimentând contracții ritmice cam la 0,08 secunde.

2. Orgasmele femeilor și ale bărbaților sunt asemănătoare – dar nu identice. Chiar dacă senzațiile descrise sunt cam aceleași barbații au un singur punct culminant în timp ce femeile îl resimt în valuri.

3. Pe măsură ce îmbătrânești timpul în care resimți orgasmul va fi din ce în ce mai mic.

4. Durerea și orgasmul sunt procesate de aceeași parte a creierului. Așa se explică de ce unele persoane par să sufere de ceva atunci când ating punctul culminant și de ce sexul ajută la reducerea durerilor.

5. Orgasmul este bun pentru sănătate. Crește sistemul imunitar, taie riscul dezvoltării bolilor cardiovasculare, iar în cazul bărbaților limitează riscul cancerului de prostată.

6. Cercetătorii au descoperit că orgasmul te ajută să scapi și de sughiț. E un lucru bun de ținut minte atunci când să-ți ții respirația pur și simplu nu funcționează.

bravonet.ro.


Distribuie
..