Nu este o glumă. Ce se întâmplă dacă faci sex prea rar

Distribuie

Sexul este mai mult decât o activitate care te ajută să îți menții echilibrul hormonal. Numeroase studii au arătat că este benefic și pentru sănătate, iar lipsa lui poate avea efecte negative. Află ce se întâmplă dacă faci sex prea rar.

Sănătatea ta psihică și emoțională este influențată de sex, potrivit specialiștilor, care susțin că abstinența poate cauza anxietate, paranoia sau depresie. Cercetările au arătat că, în cazuri de depresie ușoară, sexul duce la eliberarea de endorfine și scade nivelul de stres din organism.

Lipsa sexului nu îți scurtează viața, dar dacă ai o viață sexuală activă, ai șanse să trăiești mai mult. Un studiu al cercetătorilor irlandezi a arătat că oamenii care au orgasm mai des, au și o rata a deceselor mult mai mică decât cei care nu făceau sex atât de des.

Abstinența îți afectează și încrederea de sine. O viață sexuală activă te face mai atractivă pentru sexul opus, deoarece eliberezi feromoni, substanțe chimice care atrag persoanele de sex opus.

Lipsa sexului te privează de o mulțime de beneficii de care te-ai putea bucura. De exemplu, sexul este un tratament de înfrumusețare foarte eficient, deoarece corpul femeii își dublează nivelul de estrogen, iar părul și pielea devin mai moi.

Transpirația din timpul actului sexual curăță porii, făcându-ți pielea mai luminoasă și scăzând riscul de a face dermatită. În plus, sexul te ajută să îți menții silueta, deoarece arzi aproximativ 200 de calorii de fiecare dată.

După orgasm, nivelul de prolactină crește, iar creierul nostru percepe mai bine mirosul.

Sexul este mai eficient decât orice alt calmant, deoarece crește de cinci ori nivelul de oxitocină și duce la eliberarea de endorfine. Aceste chimicale calmează durerea de cap sau de oase, fără efecte secundare. Migrenele dispar și pentru că presiunea din vasele de sânge scade în timp ce faci sex.

Sexul practicat cu regularitate îți scade colesterolul și îți protejează inima, iar pe termen lung, este eficient împotriva bolii Alzheimer și a osteoporozei.

onlinereport.ro


Distribuie
..