MOTIVELE pentru care femeile mimează ORGASMUL

Distribuie

Se spune că majoritatea femeilor mimează orgasmul măcar o dată în viaţă. Există, însă, femei care o fac în fiecare act sexual. Psihologii afirmă că femeile, de teamă că ar putea fi părăsite de către parteneri, recurg la mimarea orgasmului. Cu toate acestea, există şi alte explicaţii pentru care femeile aleg să interpreteze punctul culminant al excitaţiei sexuale.

Un sondaj realizat în Statele Unite de Universitatea Columbia a descoperit faptul că 53,9% dintre femei se prefac în mod curent că au atins punctul culminant al actului sexual. De ce totuşi, femeile întâlnesc dificultăţi în satisfacerea deplină în sex?

Iată şi alte motive importante:

1. Lipsită de încredere
Interpretarea orgasmului este o cale de a camufla neîncrederea sexuală. Astfel, mimând orgasmu,  femeia scapă de tensiunea psihologică şi îi demonstrează parteneruluii că are performanţe în dormitor. Un ajutor în scăparea aceastei probleme  îl poate acorda partenerul de viaţă, care ar trebui să demonstreze cât de frumoasă şi senzuală eşti.

2. Preludiul insuficient
Femeile ar prefera să aibă un preludiu mai lung şi mai calitativ. Acesta ar putea fi un motiv pentru care nu se poate ajunge la orgasm. Zona erogenă la femei este întregul corp, de aceea este necesar să fie stimulată orice parte a lui, nu doar porţiunile genitale.

3. Nu le place sexul
Există femei, pentru care sexul nu este o plăcere, ci doar o modalitate de a satisface iubitul. Respectiv, acestea mimează orgasmul, în speranţă că partida de sex se va sfârşi cât mai repede.

4.  Probleme de sănătate
E posibil ca în timpul actului sexual femeia să simtă dureri sau disconfort, iar asta le motivează să simuleze imediat un orgasm. Aceasta este o problemă serioasă, dar care poate fi tratată cu ajutorul intervenţiei unui medic de specialitate.
Pentru majoritatea bărbaţilor, faptul că femeia mimiază orgasmul ar fi supărător. Cu toate acestea, contribuţia lor este foarte importantă în rezolvarea acestei probleme.

foto:vk.ru


Distribuie
..