Motivele medicale pentru care femeile NU vor să facă SEX

Distribuie

Libidoul feminin fluctuează în mod natural de-a lungul timpului, atât din raţiuni fiziologice, cât şi pe fondul unor indispoziţii psihologice. Deseori, în spatele momentelor în care femeile nu vor să facă sex, se ascund motive medicale nediagnosticate care interferează cu apetitul sexual.

Dorinţa femeilor de a face sex se bazează pe o interacţiune complexă a mai multor factori care afectează intimitatea, precum bunăstarea fiziologică, echilibrul emoţional, experienţele vieţii, credinţele personale sau stilul de viaţă. Motivele medicale sunt deseori cauzele libidoului scăzut la femei.

1. Efectele secundare ale unor medicamente

Nu de puţine ori, incapacitatea corpului de a intra în starea de excitaţie este provocată de efectele secundare ale unor medicamente, precum antidepresivele sau substanţele folosite în chimioterapie. Pilulele contraceptive pot determina şi ele instalarea libidoului scăzut şi uscăciunea vaginală (lubrifierea insuficientă a pereţilor vaginului).

2. Anumite afecţiuni medicale

Există o serie de afecţiuni medicale, care nu sunt de natură sexuală, ce pot afecta dorinţa de a face sex, mai ales în rândul femeilor. Printre acestea se numără artrita, cancerul, diabetul, hipertensiunea arterială, tulburările neurologice, notează unica.ro.

3. Consumul de alcool şi droguri

Un pahar de vin roşu ar putea fi benefic apetitului sexual şi dezinhibării în pat, însă consumul exagerat de alcool conduce de cele mai multe ori la scăderea libidoului şi a capacităţii de a obţine un orgasm. Acelaşi efect îl pot avea şi drogurile.

4. Oboseala cronică

Oboseala cronică, cauzată de un somn de proastă calitate şi de carenţele în nutrienţi esenţiali organismului, determină indisponibilitatea fizică a femeilor de a face sex.

5. Circulaţia proastă a sângelui

Circulaţia proastă a sângelui împiedică vascularizarea corectă a regiunii genitale feminine, pentru inducerea stării de excitaţie.

6. Tulburările hormonale

Un nivel dezechilibrat de hormoni completează lista motivelor pentru care o femeie îşi pierde dorinţa de a face sex. Acestea apar pe fondul administrării anticoncepţionalelor, în timpul sarcinii sau la menopauză. Afecţiunile tiroidiene pot cauza şi ele tulburări hormonale care afectează apetitul sexual feminin.

7. Leziunile la nivelul nervilor

Leziunile apărute la nivelul nervilor, în urma unei operaţii în zona pelvisului sau pe fondul unei afecţiuni neurologice (scleroza multiplă, de pildă), sunt alte cauze ale libidoului feminin scăzut.


Distribuie
..