Motivele incredibile pentru care trebuie să faci SEX mai des

Distribuie

Dacă vreţi să fiţi mai mereu bine dispuşi şi să aveţi un risc mai mic să faceţi atacuri de cord, disfuncţii sexuale, încercaţi să aveţi o viaţă sexuală regulată. Pe lângă aceste beneficii, aveţi şanse să trăiţi mai mult şi să suferiţi mai rar de infecţii respiratorii.

1. Scade riscul cancerului de prostată

Zeci de mii de europeni sunt afectaţi în fiecare an de cancerul de prostată. Studii făcute de cercetători de la Universitatea Nottingham din Marea Britanie arată că bărbaţii care au avut o viaţă sexuală regulată timp de 50 de ani sunt mai puţin expuşi riscului de a avea cancer de prostată, scrie doctorulzilei.ro.

2. Menţine pofta de viaţă la femei

Estrogenul este cheia succesului pentru viaţa sexuală a unei femei. Studii făcute în SUA arată că, la menopauză, femeile care au făcut sex în fiecare săptămână au nivelul de estrogen de două ori mai mare decât cele care s-au abţinut.

„Sexul regulat creşte producerea estrogenului. Făcând mai mult sex, poate să scadă riscul de atrofiere vaginală, care poate apărea în timp”, spune Peter Bowen Simkins, ginecolog la London Women’s Clinic.

3. Reduce riscul de a face un infarct 

„Pentru inimă, sexul este o altă formă de exerciţiu”, spune dr. Graham Jackson. Este echivalent cu o plimbare de peste un kilometru sau urcarea şi coborârea unor scări. Un studiu realizat de Universitatea Queens din Belfast arată că dacă faci sex de trei ori pe săptămână poţi înjumătăţi sau chiar elimina riscul producerii infarctului.

4. Întăreşte imunitatea

Sexul poate creşte imunitatea, scăzând riscul de a face răceli şi gripe. Dacă faci sex o dată sau de două ori pe săptămână creşte nivelul imunoglobulinei A, în salivă şi mucoasa nazală, care ajută sistemul imunitar să lupte împotriva infecţiilor respiratorii.


Distribuie
..