Motivele care duc la scăderea APETITULUI SEXUAL în cuplu

Distribuie

Scăderea apetitului sexual ar putea fi un motiv veridic pentru destrămarea relaţiilor. Dispariţia pasiunii într-o relaţie poate fi cauzată de mai mulţi factori, însă consecinţele sunt, deseori, aceleaşi: răcirea relaţiilor, sau şi mai rău despărţire.

Principalul factor care scade pasiunea în cuplu este hormonul sexual, testosteronul. Deşi la bărbaţi, testosteronul este în cantităţi mai mari, femeile de asemenea sunt dominate de acest hormon, care la un moment dat poate să scadă semnificativ.
Testorsteronul are rolul de a influenţa creierul, masa musculară şi osoasă, dispunerea grăsimilor în organism, sistemul vascular, nivelul de energie al fiecărui individ, ţesuturile genitale şi functiile sexuale.
Prin urmare, dorinţa sexuală poate dispărea dacă unul dintre organele enumerate sunt afectate. Spre exemplu, în cazul în care femeile suferă de depresie, endometrioza sau fibrom uterin, atunci dorinţa sexuală este la un nivel scăzut.  De asemenea, afecţiunile tiroidiene şi cele psihice actionează asupra testosteronului modificând negativ apetitul sexual.

Totodată, dacă organismul este administrat de pastile medicamentoase, apetitul sexual, de asemenea, poate scădea semnificativ.  Unele antidepresive, antihipertensivele şi contraceptivele sunt cele mai importante pentru că scad nivelul testosteronului din organism şi afecteaza circulaţia sanguina în organism.

În concluzie putem spune că principalul motiv pentru care scade apetitul sexual este psihicul afectat. Starea psihologică joacă un rol însemnat în dezvoltarea unui apetit sexual sănătos.


Distribuie
..