Motive medicale ca să faci sex

Distribuie

Mai multe studii din întreaga lume roiesc în jurul beneficiilor sexului pentru sănătatea noastră pe termen lung.

S-a dovedit ca orgasmul, atat cel feminin, cat si cel masculin, relaxeaza corpul si diminueaza stresul si anxietatea, nu doar datorita stabilitatii emotionale oferite de contactul sexual, ci si datorita faptului ca diminueaza activitatea asa-numitilor hormoni ai stresului cum ar fi cortizolul, potrivit revistei Biological Psychology. In plus, are un efect imediat si persistent pe parcursul intregii zile.

Un studiu realizat de Bristol University, UK, a descoperit ca in cazul barbatilor intretinerea a mai mult de doua contacte sexuale pe saptamana scade cu 50% riscul de a suferi si muri din cauza unui infarct cardiac fata de cei care au relatii o data pe luna sau la doua luni. In plus, sexul este un exercitiu foarte bun pentru circulatia sangelui si pentru arderea caloriilor (la fiecare 30 de minute de sex se ard 100 de calorii).

Orgasmul stimuleaza productia de oxitocina in corp, care, la randul ei, elibereaza endorfine. Acestea din urma regleaza temperatura corpului, foamea si emotiile. De asemenea, au un efect similar morfinei, ceea ce inseamna ca reduc sensibilitatea la durere si imbunatatesc starea de spirit.

Practicarea regulata a relatiilor sexuale prelungeste viata. S-a demonstrat ca barbatii care au mai mult de doua orgasme pe saptamana prezinta un risc de mortalitate mai mic cu 50% in comparatie cu cei care au doar unul pe luna.

Mai multe studii au asociat de-a lungul timpului sexul cu un indice scazut de depresie, probleme psihiatrice si cazuri de suicid, atat in cazul femeilor, cat si in cazul barbatilor. Este asociat, de asemenea, si cu un nivel mai scazut de violenta in familie si cu imbunatatirea stimei de sine si a relatiilor sociale ale indivizilor.

Relatia dintre sex si cancerul de san este foarte stransa, mai ales ca acest tip de cancer este cel mai des intalnit la femei. Diverse studii au facut legatura intre eliberarea oxitocinei si DHEA din timpul orgasmului cu reducerea riscului de cancer de san. In plus, specialistii au descoperit ca anumite substante din componenta spermei pot reactiona cu sistemul de aparare al organismului eliberand substante protectoare.

Cancerul de prostata este o alta boala maligna al carei risc de instalare scade datorita practicarii sexului. Specialistii sunt de parere ca exista o legatura intre ejacularea repetata intr-o luna (prin care se elimina substantele cancerigene) si relaxarea zonei respective, ambele contribuind la diminuarea riscului de cancer de prostata.

Activitatea sexuala si excitarea frecventa imbunatatesc fertilitatea, prin reglarea ciclului menstrual. Intretinerea relatiilor sexuale de cel putin 4 ori pe saptamana creste probabilitatea ca femeia sa ramana insarcinata in urmatoarele 6 luni cu 80%.

csid.ro


Distribuie
..