Modul în care poţi rezolva TOATE problemele din CUPLU

Distribuie

Comunicarea a fost întotdeauna cheia succesului într-un cuplu. Atunci de ce există situaţii când cuplurile se despart şi astfel pierd din încredere? Pentru că nu ştiu că soluţioneze corect conflictele care apar. Melissa Melms, editor pe relaţii şi sex la ediţia americană a revistei „Glamour”, a constatat că multe dintre împăcările reuşite în relaţie au pornit de la email-uri, transmite rtv.net

Pentru a atenua tensiunile în relaţia de cuplu, cea mai reuşită metodă este comunicarea. Însă nu este chiar atât de uşor să spui ce ai pe suflet fără să omiţi unele lucruri de frica că-l răneşti pe partenerul tău.

Melissa Melms este de părere că foarte multe cupluri au ajuns să îşi rezolve problemele după ce au început să-şi scrie mesaje pe e-mail. Odată ce problema este expusă în scris, întrevederea şi discutarea problemelor faţă în faţă s-a dovedit mult mai uşoară.

Cuplurile au obiceiul de a exploda într-un anumit moment. Când are loc această „explozie” ei se lovesc de probleme foarte serioase. În primul rînd îşi spun tot ce au pe suflet într-o manieră urâtă, încercând să se învinuească reciproc şi să demonstreze că, de fapt, nu ei sunt cei care au cauzat ruptura în relaţie.

Pentru a evita aceste situaţii, de fiecare dată când există momente dificile în cuplu, trebuie să comunicaţi, nu încercaţi să ascundeţi problemele şi să „faceţi neobservată” problema.

Foto: fabs.ro

Pe de altă parte, în opinia Christinei Steinorth, psihoterapeut şi autor al cărţii „Cue Cards for Life: Thoughtful Tips for Better Relationship”, cea mai bună metodă de a rezolva divergenţele din relaţie este „să comunici cu partenerul despre ceea ce te frământă faţă în faţă, cu cărţile pe faţă”.

Când trimiţi mesaje, există diferite şanse prin care mesajul tău poate fi primit. Este imposibil de văzut expresiile feţei şi limbajul trupului partenerului în momentul în care ia cunoştinţă de frământările pe care le-aţi trimis. În cazul în care discuţiile au loc faţă în faţă, starea de emotivitate şi înţelegere este direcţionată concret, direct şi exact. Totodată, aceasta exprimă cel mai bine emoţiile care ne cuprind.

Se poate ca partenerul care a primit şi citit e-mailul să considere că simpla expunere în scris este suficientă pentru a rezolva conflictele. Din acest motiv nici nu va mai discuta despre frământările tale.

În concluzie, pentru rezolva situaţiile dificile din cuplu, gândiţi-vă bine: trebuie să vorbiţi faţă în faţă despre probleme sau mai bine spuneţi despre tot ce vă incomodează prin intermediul mesajelor.


Distribuie
..