Masturbează-te ca să fii sănătoasă! Uite lista beneficiilor

Distribuie

Din cauza tabu-urilor culturale, multe femei au senzaţia că să te masturbezi este greşit şi urât şi astfel îşi ignoră nevoile intime. De fapt, masturbarea este chiar sănătoasă şi îţi aduce foarte multe beneficii. Iată care sunt acestea.

Previne infecţiile cervicale şi cele de tract urinar

În cazul bărbaţilor, masturbarea reduce riscul apariţiei cancerului de prostată, iar nouă ne aduce alte beneficii: ne protejează împotriva infecţiilor cervicale (pentru că orgasmul deschide cervixul, iar bacteriile bune se înmulţesc în acea zonă). De asemenea, înainte de apariţia unei infecţii urinare, unele femei simt nevoia să se masturbeze. Este modul corpului de a-i spune că aşa poate scăpa de usturimi, notează unica.ro.

Sănătate cardiovasculară

În urma unei serii de studii, femeile care au mai multe orgasme şi sunt în general satisfăcute de viaţa lor sexuală (chit că au partener sau nu), au şanse slabe să sufere de o boală cardiovasculară sau de diabet de tip 2.

Gata cu insomniile

Autosatisfacerea este o bună metodă să scapi de insomnii sau de stresul cotidian. După o zi foarte grea, parcă adormi cu atât mai greu cu cât eşti mai obosită. Soluţia? Masturbează-te! Endorfina care este eliberată în organism după orgasm este cea care te ajută să te relaxezi şi să dormi.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Tot datorită endorfinelor eliberate în organism, când ne masturbăm starea de spirit se îmbunătăţeşte. Femeile cu o viaţă sexuală împlinită au o vedere mai pozitivă asupra vieţii cu totul.

Întăreşte relaţia sexuală cu partenerul

Într-un cuplu, partenerii au dorinţe sexuale diferite, iar masturbarea este o cale de a-ţi satisface nevoile intime atunci când celălalt nu îţi oferă destul. Autostimularea poate fi folosită şi ca „lecţie” în pat – cum funcţionezi şi ce te face să te simţi bine.


Distribuie
..