Marea Britanie a legalizat căsătoriile între persoanele de acelaşi sex

Distribuie

Parlamentul britanic a aprobat marţi proiectul de lege ce legalizează căsătoria gay în Anglia şi Ţara Galilor, deschizând astfel calea pentru primele căsătorii între persoane de acelaşi sex la jumătatea anului 2014.

Până la finalul săptămânii, regina Elizabeta a II-a urmează să îşi dea acordul cu privire la această lege, dar aceasta este mai degrabă o formalitate. De aceea, este foarte posibil ca până la sfârşitul acestei săptămâni, Anglia şi Ţara Galilor să se alăture numărului tot mai mare de ţări care au legalizat căsătoria între persoanele de acelaşi sex.

Atunci când proiectul va deveni lege, cuplurile gay vor avea dreptul de a se căsători şi civil şi religios pe teritoriul Angliei şi Ţării Galilor. Biserica Anglică însă, nu va fi obligată să oficieze căsătoriile gay.

Aproape 54% dintre britanici sunt în favoarea legalizării, potrivit unui sondaj de opinie. În plus, 32% dintre respondenţi sunt de acord cu uniunile civile, care sunt legate în Anglia încă din 2005, în timp ce doar 16% dintre britanici se opun căsătoriilor gay, transmite apologeticum.ro.


Distribuie
..