Lucrurile STRANII care se întâmplă cu tine atunci când eşti îndrăgostită

Distribuie

Un om îndrăgostit este fericit, visător şi chiar străluceşte. Pe lângă „fluturaşii în stomac”, o persoană îndrăgostită are parte şi de alte „stranietăţi”. Să fii îndrăgostită ţine de o stare pe care o ai, însă această stare de „fericire” are o influenţă fizică asupra organismului tău. Iată cum se manifestă.

Pentru ca toate lucrurile să fie de-a dreptul minunate, absolut toate schimbările care au loc în organism când eşti îndrăgostită sunt benefice, scrie femina.rol.ro.

Creierul se comportă ca şi cum ai fi consumat droguri
Atunci când te îndrăgosteşti, componentele de „extaz” care îţi inundă creierul – oxitocină, dopamină, adrenalină şi vasopresină – sunt similare cu cele care se eliberează când se consuma heroină.

Poţi deveni mult prea comunicativă
Acum o lună eraţi doi străini, iar acum deja îi povesteşti cum ai dormit cu un ursuleţ de pluş până la vârsta de zece ani. Creierul uman decide în 20 de minute dacă o persoană este de încredere sau nu. De aceea, povestirea unor evenimente intime este un semn că îţi doreşti o relaţie de durată cu respectiva persoană.

Fiori
Ştii fiorii care-ţi trec prin corp în momentul în care auzi o melodie specială sau când vezi un apus de soare? Ei bine, când eşti îndrăgostită ai aceeaşi şi când te gândeşti la el…

Renunţi la preferaţii tăi
Când te-ai îndrăgostit de un anumit „El”, toate pasiunile tale pentru actori sau cântăreţi, dispar. Îi găseşti actorului preferat tot felul de defecte şi parcă vocea cântăreţului adorat încă din liceu nu sună chiar atât de bine.

Nu te mai cerţi cu oamenii enervanţi
Dacă înainte latura ta colerică se activa în prezenţa oamenilor enervanţi, îndrăgosteala te-a făcut să fii mult mai tolerantă. Acest lucru se petrece datorită hormonului „dragostei”, adică oxitocina, care te îndeamnă să fii mai sociabilă şi prietenoasă.

Nu te mai doare capul
Îndragostită fiind, uiţi de pastilele cu ibuprofen deoarece nu mai ai nevoie de ele. Această „relaxare” a durerilor de cap se datorează tot oxitocinei.

Se vede în ochii tăi
Când vezi o persoană de care eşti atrasă, pupilele ţi se dilată. Studiile arată că persoanele cu pupile mai mari sunt automat considerate mai atrăgătoare.

Eşti mai puţin stresată
Sărutatul scade nivelul hormonului cortisol din corp, ceea ce înseamnă că sesiuni îndelungate pline de săruturi pasionale te pot relaxa complet.

 


Distribuie