Lucruri mărunte care îţi distrug relaţia amoroasă. TREBUIE să le ştii

Distribuie

Relaţiile de succes presupun o dezvoltare personală a fiecărui membru. Astfel că să menţii armonia şi pasiune în cuplu este cu adevărat o reposabilitate, pe care trebuie să o poarte atât bărbatul, cât şi femeia. Probabil te întrebi după o despărţire dureroasă, „de ce nu a mers?”. Află mai jos câteva dintre lucrurile care distrug o relaţie.

1. Dorinţa de a schimba partenerul. 
Perfecţiunea nu există, nici chiar printre oameni. De aceea este inutil să cauţi oameni ideali şi fără vicii. Există unele părţi de caracter  imposibil de schimbat. Dacă îţi este cu adevărat preţioasă această persoană, ar trebui să-i accepţi obiceiurile sau, să renunţi la ea. 

2. Părinţii 
Cunoştinţa cu părinţii deseori este un motiv pentru care relaţiile amoroase au de suferit. Dacă încă nu planificaţi să vă căsătoriţi, ar fi bine să amânaţi întâlnirea cu părinţii, asta pentru că orice angajament ar putea fi dăunător relaţiei. În cazul în care iubitul, iubita se ştie deja cu părinţii tăi, însă nu se prea înţeleg, ar fi bine să le respecţi alegerea de a comunica mai puţin între ei. 

3. Certurile şi mustrările publice 
În niciun caz nu lămuriţi neînţelegire în locuri publice. Vei crea o situaţie confuză atât pentru partener, cât şi pentru oamenii din jur.  Cât de mult nu aţi fi supăraţi, păstraţi-vă calmul pentru a discuta între patru ochi. 

4. Certurile
Certurile sunt inevitabile. Mai devreme sau mai târziu orice cuplu găsesc motive pentru ciondăneli. Acet lucru este cât se poate de firesc. Să ştii că certurile fac parte dintr-o relaţie de succes, numai dacă este repectată limita. Nu vă insulaţi reciproc, nu vă puneţi resentimentul propriu, mai presus decât cel al partenerului. Nu există conflict care să nu aibă un compromis.

5. Tăcerea 
Gândurile tale nu pot fi citite, nici chiar de partenerul tău. Dacă apare vreo promblemă, comunică-i neapărat ce te nemulţumeşte. Exprimă-ţi emoţiile, atât cele pozitive, cât şi negative.

6. Ierterea 
Cu toţii greşim. Învaţă să ierţi oamenii. Nu ţine ură. Astfel vei salva relaţia ta de la o eventuală despăţire, ba mai mult, te va ajuta să eviţi stresul. Psihologii spun că supărarea şi ura afectează grav sănătatea umană.  

7. Banii 
Relaţiile presupun o dăruire reciprocă. De aceea, nu fi materialist(ă) şi nu profita de banii partenerului. Este foarte important ca partea cheltuielilor financiare să fie discutată deschis. 


11. Spionajul 
Dragostea este bazată pe încredere. Ai sută la sută încredere în partenerul tău. Iubitul tău, iubita ta trebuie să ai aibă timp şi spaţiu privat. Respectă acest lucru. Nu-i scrie SMS-uri la fiecare oră, nu-i controla telefonul şi mail-ul dacă vrei o relaţie sănătoasă.  

12. Gelozia
Chiar dacă se spune că gelozia este un semn al dragostei, lucrurile nu stau chiar aşa. Shakespeare a numit gelozia un monstru. În sine, gelozia este un adevărat devorator al iubirii, din cauza cărei au de suferit ambii parteneri. Cum să lupţi cu ea? Pur şi simplu fii onest, nu declanşa şi nu căuta motive pentru gelozie.  

14. Comparaţia
Uită de foştii tăi, fostele tale. Ei au rămas în trecut, iar acum trăieşti o altă poveste, doar în prezent. Comparaţia va distruge noua ta relaţie! 


Distribuie
..