Învaţă să controlezi GELOZIA şi să păstrezi FERICIREA în relaţie

Distribuie

Gelozia este un sentiment specific fiecărei persoane. Atâta timp cât nu trece într-o obsesie, gelozia încălzeşte relaţia. Din păcate puţine cupluri reuşesc să fie ocoliţi de gelozia obsesivă şi indiferent de cât de mult vă iubiţi, acest sentiment te va măcina şi te va schimbă radical.

De obicei, gelozia este generată de sentimentul de pierdere. A controla starea de gelozie înseamnă, a reuşi să îţi controlezi starea de mânie. Cel mai bun sfat pentru a controla atacul de gelozie este să încerci să te calmezi şi să analizezi situaţia la rece.

Fii realist(ă)
Calmează-te şi gândeşte-te limpede şi raţional. Care sunt adevăratele  motive ale  geloziei? Merită oare să  distrugi relaţia cu scene de isterie şi certuri? Nu încerca să te afunzi şi mai mult în furie şi abordează situaţia la modul cel mai serios. Exprimă-ţi punctul de vedere şi nu acuza dacă nu ai argumente solide.

Distrage-ţi atenţia
Încearcă să îţi creezi mai multe hobby-uri care te vor ajuta să îţi concentrezi  atenţia în altă direcţie. De asemenea, ieşi mai des cu prietenii în oraş şi distrează-te. Caută orice activitate prin urmare care ţi-ar face placere.

Alungă scenariile
Imaginaţia omeneacă crează  neîncetat scenarii mintale despre ce este, ce poate fi, ce va fi. Însă, din pacate, este în natura multor minţi umane să construiască scenariile cele mai pesimiste. Alungă aceste scenarii  şi setează-te către optimism.

Ai încredere în relaţie
Pentru a scăpa de gelozie trebuie să înveţi să ai încredere în tine şi partenerul tău. Munceşte pentru o relaţie mai bună şi arată că îţi respecţi partenerul sau partenera. Dacă îi arăti cât de gelos/geloasă eşti,  dacă verifici obsesiv, la rândul său, el/ea  îşi va pierde cu timpul respectul pentru tine.

Ţine minte: Gelozia nu se tratează definitiv, însă poate fi  controlată de dragul iubirii!


Distribuie