Învaţă cum să ai o relaţie de durată prin comunicare

Distribuie

Un cuplu reprezintă înainte de toate o relaţie în doi în care fiecare vine cu individualitatea şi istoria personală. Pentru ca relaţia să fie una de durată, este nevoie de multă comunicare. Mulţi dintre noi nu acordă suficientă atenţie acestui aspect, iar din acest motiv nu întârzie să apară diverse conflicte. Urmează câteva sfaturi utile pentru a îmbunătăţi comunicarea în cuplu.

 Exprimă-te direct fără să laşi loc de alte interpretări

Partenerul nu este dotat cu puteri paranormale ca să poată ghici ce se întâmplă în mintea ta, decât dacă îi spui. Într-o relaţie, ambii parteneri trebuie să fie sinceri unul cu celălalt, deschişi şi înţelegători. Evită dicuţiile pe ocolite în care laşi loc de interpretări. De multe ori în astfel de cazuri, poţi fi înţeleasă greşit, iar de aici până la o eventuală ceartă nu te desparte decât un pas mic.

Încurajează-ţi partenerul să îşi expună părerea

Se întâmplă de multe ori într-o relaţie, ca femeia să fie cea care vorbeşte cel mai mult. În astfel de cazuri, iubitul tău nu va face altceva decât să se obişnuiască cu acest lucru, iar atunci când va trebui să-şi exprime părerea, va ezita să o facă, lasându-te să vorbeşti sau să acţionezi şi pentru el, aşa cum faci întodeauna. Un astfel de comportament nu numai că nu va rezolva conflictele de moment, dar şi va duce pe  parcurs la o deteriorare a relaţiei.

Încearcă să fii deschisă faţă de el

Acest lucru presupune comunicarea nu doar despre lucruri artificiale sau de rutină, dar şi despre cele mai intime. Întreabă-ţi iubitul de ce se teme cel mai mult, ce a vrut să devină când era mic. Aceste discuţii nu vor fi doar plăcute dar şi vă vor apropia mai mult.

Ascultaţi-vă unul pe celălalt

Prin ascultare nu înseamnă doar să auzi ce spune partenerul tău, cum simte şi ce simte despre lucrul respectiv. Ascultarea reprezintă abilitatea de a înţelege ce se întâmplă cu partenerul în momentul respectiv, de a-i da sfaturi, de a-l compătimi, de a-i fi alături. Atunci când partenerii se ascultă, relaţia lor are toate şansele să fie de lungă durată.

Recunoaşteţi-vă reciproc meritele

Din lipsă de timp sau din obişnuinţă, tot mai multe cupluri uită de bunele maniere şi de momentele de multumire faţă de partener. Spune-i cât mai des partenerului cât de mult te impresionează răbdarea de care dă dovadă cu ceilalţi oameni. Oricui îi place să se simtă apreciat. Peste puţin timp, vei primi neapărat aprecieri din partea partenerului tău.

Comunicarea sporeşte încrederea în cuplu, hrăneşte permanent relaţia şi măreşte şansa la o viaţă lungă în doi. Iubiţi-vă cât mai mult şi nu uitaţi să comunicaţi.


Distribuie
..