Iată cum să-ţi atingi iubitul, pentru ca să-l faci DEPENDENT de tine

Distribuie

Legătura emoţională dintre parteneri necesită eforturi pentru a fi păstrată pe termen lung, dar există o cale simplă, la îndemâna oricărei femei, prin care ea poate să se asigure că el îi va fi alături mult timp. Atingerea poate crea dependenţă, dar în sensul bun al cuvântului, cel puţin în ceea ce priveşte relaţiile de cuplu.

În momentul în care o femeie îşi atinge bărbatul îmbrăcat sumar, într-un short de casă – de exemplu, aceasta întăreşte practic legătura emoţională dintre ei doi, scrie lyla.ro.

Atingerile uşoare, de tipul mângâierilor, pe trupul dezgolit al unui bărbat activează o anumită zonă a creierului sau, sistemul opioid, care este responsabil de percepţia durerii, de cea a recompensei, a dependenţei şi a comportamentelor sociale care ne ajută să menţinem legături în societate.

Ei bine, un studiu efectuat recent în Finlanda a demonstrat că la bărbaţii îmbrăcaţi sumar, atinşi delicat de partenerele lor, se activează sistemul opioid care eliberează chimicale esenţiale ce determină solidificarea legăturii emoţionale în cuplu.

Atingerile nu trebuie să fie neapărat de natură sexuală. De altfel, activarea acelei zone a creierului bărbatului se face cel mai bine prin mângâieri delicate, intime, care denotă afectivitate şi chiar romantism, nu neapărat excitare sexuală. În astfel de situaţii, chimicalele eliberate acţionează ca un drog asupra creierului masculin, creând un fel de dependenţă naturală şi oferind o stare excepţională de bine.

Cu cât femeia îşi mângaie mai mult bărbatul în momente de intimitate, cu atât el va asocia şi mai mult starea de bine proprie cu prezenţa femeii, fapt care îi va crea o formă de dependenţă emoţională de ea. Dar o dependenţă emoţională bună!

În felul acesta, legătura dintre cei doi devine mai puternică, mai profundă, prezentând mai puţine riscuri de instrăinare în cuplu, riscuri care apar adesea în relaţiile de lungă durată.

Aşadar, mângâierile în cuplu trebuie să fie, pe cât se poate, la ordinea zilei. Cu cât bărbatul este într-un moment mai “casnic”, mai “intim” – poate sta întins pe canapea, îmbrăcat într-un short, relaxându-se – cu atât este mai indicat ca femeia să-i acorde atenţie, să-l mângaie delicat pe piept, pe pulpe şi în alte zone, nu neapărat în sens sexual, pentru a întări legătura emoţională în cuplu.

 


Distribuie