Iată cum îţi dai seama că ai o relaţie cu o persoana NEPOTRIVITĂ

Distribuie

În fiecare relație sunt unele momente de îndoială, dar există semne clare, pe care le poți citi cu ușurință și care îți arată că, poate, investești timp și afecțiune în persoana nepotrivită. Iată care sunt acestea.

Nu e nevoie să cauţi semne că nu e persoana potrivită în comportamentul iubitului tău –deşi poţi obţine indicii importante- pentru că cele mai clare vin din felul în care te simţi tu, scrie fabuloase.ro

1. Nu simţi că te poţi purta aşa cum eşti

Prietenii îţi spun că te-ai schimbat. Eşti mereu în gardă în privinţa lucrurilor pe care le spui şi a felului în care te comporţi, pentru că partenerul tău te critică mereu şi nu pierde nicio ocazie de a-şi spune ce crede. Nu te simţi complet relaxată în privinţa sa, nici măcar după ce au trecut multe luni de la începutul relaţiei. Dacă nu poţi fi tu însăţi alături de el, e clar că trebuie să te gândeşti ce cauţi într-o situaţie ca asta şi de ce. Nimeni nu merită un sacrificiu atât de mare.

2. Numeri pe degete momentele când eşti fericită atunci când sunteţi împreună

E adevărat că nimeni altcineva, nici măcar oamenii pe care îi iubim, nu e responsabil pentru fericirea noastră, dar e la fel de adevărat că ar trebui ca ei să ne facă zilele mai frumoase. Adevărul este că cineva care se află alături de persoana potrivită se bucură în mod constant de relaţia pe care o are şi are un sentiment general de împlinire sau fericire –evident, atunci când totul merge bine. Dacă, la o analiză simplă pe care o faci, descoperi că eşti mai mereu nefericită şi în special în momentele petrecute împreună, atunci acesta e un semn clar că această persoană nu e cea potrivită pentru tine.

3. Te epuizează emoţional

Chiar dacă se presupune că momentele petrecute împreună cu persoana iubită ar trebui să te umple de energie, tu te simţi, în majoritatea timpului, epuizată emoţional. Par să aibă mereu o nemulţumire sau ceva care nu le convine sau au, poate, o viziune pesimistă asupra vieţii. Oricum ar sta lucrurile, e evident că persoana alături de care alegi să-ţi petreci viaţa ar trebui să fie şi persoana care te face să te simţi capabilă să înfrunţi lumea, nu să plângi. Şi, foarte important, n-ar trebui ca timpul petrecut împreună să fie o corvoadă.

4. Prietenii, un indiciu important

Dacă eşti într-o relaţie şi nu simţi nevoia sau chiar eviţi să îţi prezinţi partenerul prietenilor, acesta e un semn care ar trebui să-ţi dea de gândit. La fel, dacă el, la rândul său, nu ţine să te prezinte niciodată prietenilor, ăsta e un alt semn. Dacă cei mai apropiaţi prieteni ai tăi, în care ai încredere deplină şi pe care îi cunoşti de o mulţime de timp, îşi fac curaj şi îţi spun ce-i îngrijorează în legătură cu relaţia ta, e bine să îi asculţi. S-ar putea ca ei să vadă lucrurile mai obiectiv decât o faci tu, aşa că e important să fii deschisă şi, fără să accepţi orice spun ei, să asculţi şi să reflectezi apoi.

5. Nu te vezi alături de el în viitor

După o bună perioadă de timp petrecută împreună, e normal să începi să te gândeşti la viitor şi chiar să îţi faci planuri. Dacă, în ciuda timpului şi a relaţiei, nu te poţi gândi deloc la posibilitatea de a fi alături şi peste 3 ani, s-ar putea ca acesta să fie cel mai potrivit moment pentru a evalua relaţia şi a te gândi la ce îţi doreşti pe termen lung şi, foarte important, care sunt motivele care te ţin în relaţia ta actuală.

 


Distribuie
..