Ianuarie este cea mai periculoasă lună pentru cupluri

Distribuie

Ianuarie este prima lună a anului şi în acelaşi timp este luna care marchează mijlocul iernii. Rezultatul? Ne-am săturat de zilele scurte şi de vremea execrabilă. Ca şi cum aceste lucruri nu ar fi suficiente, sărbătorile de la sfârşitul lui decembrie şi-au pus puternic amprenta asupra bugetului, care în ianuarie pare mai subţire ca niciodată.

Aşadar, ianuarie este o luna atroce. În mod special pentru cupluri. Majoritatea englezilor, de exemplu, se ceartă cu 8 minute mai mult în fiecare zi cu partenerii de viaţă, iar două treimi dintre ei ajung chiar la despărţiri. „Lipsa somnului ne poate face letargici şi deprimaţi”, constată Donna Dawson, psiholog comportamental, pentru Daily Mail, citat de efemina.ro

 „Lipsa exerciţiilor fizice ne face să ne simţim ca fiind prinşi într-o capcana şi să ne crează senzaţia de asfixiere. Statul în casă, la căldură, ne face nervoşi, iritabili şi stresaţi. Dacă mai adăugăm lipsa banilor, timpul mort petrecut alături de parteneri, obţinem reteta perfecta pentru a crea o dispută şi, în consecinţă, o despărţire”, spune Donna Dawson.

În luna ianuarie, 50% dintre oameni nu vor să-şi vadă prietenii şi un sfert dintre oameni îşi neglijează familia. 38 % dintre oameni se simt deprimaţi în ianuarie. 59 % dintre ei spun că le este extrem de greu să se ridice din pat în primele săptămâni ale anului. 38 % dintre oameni îşi încep şi îşi termină programul de lucru când este întuneric afară!


Distribuie