Franţa a aprobat căsătoria între homosexuali

Distribuie

Adunarea Națională din Franța a adoptat la sfârşitul săptămânii trecute un articol al unui proiect care legalizează căsătoria între persoanele de același sex.

În primul articol al textului, care a fost adoptat cu 249 de voturi pentru și 97 împotrivă, se menţionează: „căsătoria se poate încheia între două persoane de sex diferit sau între două persoane de același sex”.

Majoritatea deputaților de stânga a votat în favoarea reformei, aceasta fiind una dintre promisiunile din campania electorală ale actualului președinte socialist Francois Hollande. În schimb, cei mai mulți deputați de dreapta și de centru au votat împotrivă.

„Suntem fericiți și mândri că am ajuns la această primă etapă. Vom institui libertatea pentru fiecare de a-și alege partenera sau partenerul pentru a construi un viitor comun”, a declarat ministrul Justiției Christiane Taubira, citat de ro.stiri.yahoo.com.

Opoziția se teme că noua lege va deschide calea spre practica „mamelor surogat”, practică interzisă în Franța. Totuși, Guvernul a anunțat că se opune în continuare acestei practici. În urma votului din Adunarea Națională, în diferite orașe din Franța au avut loc aproximativ 90 de manifestații împotriva căsătoriei homosexuale.

Sondajele de opinie arată că aproximativ 55-60% dintre francezi susțin căsătoria homosexuală, în vreme ce 50% dintre ei sunt de acord cu adopția copiilor de către cupluri homosexuale.


Distribuie