Filmele romantice , salvatoare de relații

Distribuie

Cuplurile care urmăresc filme romantice au relații mai durabile, se arată într-un articol de pe meadiafax.ro.

Conform acestuia, cuplurile care urmăresc cinci filme romantice pe lună, discutând apoi despre ele, își reduc la jumătate riscul de divorț sau separare în primii trei ani de relație, au descoperit cercetătorii de la Universitatea din Rochester.

Astfel, studiu cercetătorilor americani arată că vizionarea filmelor romantice în cuplu și mai apoi discuțiile asupra lor sunt la fel de eficiente precum terapia în cuplu și pot reduce rata de divorț sau separare de la 24% la 11%, după trei ani.

Studiul a fost efectuat pe 174 de cupluri, în diferite etape ale relației lor. Cercetătorii au împărțit cuplurile proaspăt căsătorite în trei grupe: managementul conflictului, exersarea compasiunii și conștientizarea relației cu ajutorul filmelor. Cei din a treia grupă au fost rugați să urmărească săptămânal câte un film romantic, dintr-o listă de 47. Apoi, să discute pe marginea lui timp de 45 de minute.

Toate cele trei metode propuse au redus la jumătate rata divorțului și a separării, care a ajuns la 11%, comparativ cu 24%, rata grupului de control. Cei din grupul de control nu au primit nici un fel de instrucțiuni sau pregătire.

Astfel, în final, cercetătorii au ajuns la concluzia că vizionarea și discutarea filmelor despre relații a fost la fel de eficientă ca alte programe mai intensive de exersare a abilităților de comunicare în cuplu.


Distribuie
..