Femeile care fac mai puţin sex sunt mai capabile şi mai inteligente

Distribuie

Relaţiile sexuale sunt importante atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi. Cu siguranţă că în viaţa fiecăruia există perioade în care viaţa sexuală practic nu există. Specialiştii afirmă că o viaţă sexuală inactivă are mai degrabă efecte negative decât pozitive. Ei bine, pe lângă efectele negative, lipsa sexului are şi beneficii.

Studiile demonstrează că o femeie absentă din punct de vedere sexual este mult mai capabilă din punct de vedere intelectual. Acestea suferă mai puţin de depresii şi fluctuaţii emoţionale datorate conflictelor în relaţiile cu partenerii.

Totodată, acestea sunt expuse mai puţin violenţelor din partea bărbaţilor.

Să ştiţi că abstinenţa sexuală nu are nici un risc şi nu produce efecte negative asupra sănătăţii. Aceasta este inofensivă atunci când este practicată moderat.

În aceeaşi ordine de idei, cei care au mai puţin sex sunt mai puţin vizaţi spre bolile sexual transmisibile. Femeile abstinente sexual au un procent mai redus de infecţii vaginale care se trasmit pe care sexuală şi de infecţii urinare. Acestea sunt cauzate de bacteriile de pe piele care sunt introduse în vagin sau în uretră în timpul actului sexual.

Chiar dacă abstinenţa sexuală are efecte benefice, aceasta trebuie să fie moderată. În cazul în care aţi început deja viaţa sexuală şi aveţi parte de ea într-o mare măsură, dacă o întrerupeţi treptat, puteţi avea un disconfort fizic şi moral. Organismul vostru se poate simţi rău şi starea de nervozitate vă poate domina. În această situaţie cel mai bine e să încercaţi să vă calmaţi şi să nu căutaţi un partener.

După o anumită perioadă, disconfortul va dispărea.

În cazul în care tocmai aţi început viaţa sexuală şi vă lipsiţi de ea, nu veţi simţi diferenţe mari. Cert este faptul că dacă va trece o perioadă destul de lungă şi nu veţi avea relaţii, riscaţi să aveţi probleme grave de sănătate. Consultaţi periodic un medic ginecolog.


Distribuie
..